31 January 2011

Home.Hujan rahmat.



Aku sampai rumah Sabtu petang. Hujan. Ayah cakap dari hari Jumaat hujan xberhenti2. Malamnye, g amek adik aku keje pon still hujan lebat. Ahad pon hujan still xhenti2. Air kat Sg Mengkibol da tinggi. Kalau dulu masa takde air, ley nampak kat dasar sungai tu ade ape. Huu...Ade certain kawasan kat bandar yang agak rendah, da banjir. Kereta da bersusun tepi2 jalan (kereta orang2 yang umahnye banjir).

Hujan. Masih belum berhenti. Sejuk je....dok kat umah pon tak payah pasang kipas. Dok pakai sweater+socks sentiasa. Paling best time nak tido malam la. Tejukk~~~ Dan pagi nye of coz malasss gile nak bangun. Blergh....


---ini model2 mcd---

Ape pon, sempat bermakan2 di mcd lepas tengok hujan+banjir kat bandar. Tercapai jua hasrat untuk makan prosperity burger buat kali kedua bersama keluarga. Kihkihkih...

---pasni nak makan yang double pulak. haha!---

---enjoying PROSPERITY!---

Ohh ye. Kalau tengok kat berita, da 4 negeri banjir kan? Cam teruk jugak la. Even kat Kluang ni pon, da nampak orang2 start pindah, dok kat pusat pemindahan kat sekolah. Kesian nye...Ni pic kat bawah ni snap masa jalan kat bandar. Jambatan ni dulu penah roboh gak. (dulu jambatan biasa) Then die buat jambatan gantung. Tapi roboh jugak...sebab, air sungai tu sangat deras...

---jambatan sudah roboh. sudah roboh..sudah roboh...---

p/s: marilah kita bersama2 mensyukuri nikmat kurniaan-Nya (:

pp/s: i'm HOME!!!! (saje nak ulang lagi. hakhakhak...)


No comments: