27 February 2011

Berhujung minggu di Zoo Negara!


Ahad pagi. Aju ajak jalan2 KL. *aju ni memang. suke plan mengejut. haha.... Masa msj tu die cakap nak g zoo. Biar betol??? *aju, biase la die. ngidam macam2. haha.... So pagi tu siap2 la naik kete Leh ngan Amat pick Aju kat umah die n terus masuk federal highway utk ke KL. (Tuyah tak ikut sebab die nak siapkan proposal...)

Masa otw tu baru memasing cam wonder, "Ehh, kite nak pegi mane ni sebenarnya? Betol ke nak g zoo?" *kawan2 aku ni memang camtu. tak penah nak plan betol2. pakai redah je. adventurous beb! kihkih...

So Leh pon try call member die tanya direction camne nak g zoo tu (Aju tak pandai gune GPS di henfon canggihnya. Maka kena guna cara manual- tanya orang) . But still at that time I can't believe we REALLY are going to the zoo. Like, seriously guys???? Hahahaha....

Disebabkan memang xtau jalan, follow je cakap kawan Leh. Ikut Gombak. Sentiasa alert ngan signboard! Sampaila satu masa tu, rasa cam dah jauh je jalan, tapi tak nampak2 langsung signboard zoo. Last2 sume cam dah give up, nak patah balik. Time tu la pulak kat susur keluar tu aku nampak signboard zoo. Ape lagi, dengan penuh excited nye suruh belok situ. Yess!!! At last jumpa gak signboard zoo! *excited! excited!

Tiba-tiba, sampai kat satu simpang tiga. Alamakk, nak belok kanan ke kiri ni??? Signboard da takde. Redah je g belok kiri. Huu....Then still tak nampak signboard zoo. Give up lagi~~~~ Patah balik......Ade terniat nak tanya orang, tapi xtau nak berenti tanya katne. Tiba-tiba, Amat jerit "ehh, tu signboard zoo. Cepat2 belaok kanan!" Yess!!! Jumpa balik....Setelah hampir berputus asa buat kali kedua. Huu....

At last............sampai jugak kitorang kat ZOO NEGARA!!!!!

Enjoy the pics! (^_~)v


---Before masuk zoo, kite isi perut dulu!!!---
*muke2 excited nak masuk zoo. ngee~

---WELCOME!!!---

---yang pakai baju kotak2 tu first time masuk zoo---

---macam2 ragam---

---geng Zoo Negara---

Lepas g zoo tu, singgah BB Plaza plak. Jalan2....sampai melecet ohh kaki. Huu~~~


---nampak takk ade orang tengah usha baju tu...---

---dinner @Subway---

---lahap sungguh masing2. terutamanya saya T_T---

Pastu, pulanglah kami semua ke Shah Alam. Maka terjadi pula satu insiden di mana kami sesat lagi! Huu...Macam2 hal betol~~Dengan hujan renyai2, lagu Paramore- No exception plak kuar kat radio. Cam 'sayu' je nasib kitorang. Haha...

Before balik umah, sempat singgah Uptown Shah Alam plak. Haishh...memang berjalan sungguh hari ni.

Pasni nak plan g Muzium Negara, Pusat Sains Negara, KL Tower, Aquaria, Planetarium...hee~


^^^ohh sungguh panjang rupanya entry ini. Tahniah kepada diri sendiri kerana gigih menaip. (kalau kau taip proposal lagi bagus laa wehh!!!!) *tampar diri sendiri*

26 February 2011

-onlyWords- VI



"the biggest enemy for women is their own jealousy..."


25 February 2011

Saya suka lah hari Jumaat! ^^


Ulang sekali lagi. --> Saya sukaaa hari Jumaat!

Kenapa?

Sebab lepas hari Jumaat adalah weekend. So boley plan untuk rehat2, dating2, lepak2 kan?? Hangout ngan member2, shoping2, or just tido sepanjang hari? Best nye...!!!

Naah...thats not the reason.

Sebab hari Jumaat kol 9 malam kat tv3 ade cerita Ustaz Amirul??

No. Not because of that...

Sebab boleh tido lewat meng'online' mahupun menonton midnight movie tanpa memikirkan sebarang assignment, test mahupun segala presentation sebab ade lagi 2 hari boleh siapkan??

Urm...sikit la. Tapi ade lagi yang laaagi best!

Sebabnya ialah........*hihi, malu plak nak cakap :p


---eh, ni macam fahrin ahmad...---

---err, sam??---

---david archuleta?? ape die wat kat blog aku ni? hehe...---


Okla. Sebenarnya...sebenarnya... i suka la tengok guys pakai baju melayu. Cair i taww! Hehe...
Kan bile hari Jumaat, ramai pakai baju melayu. Kalau tak, memang tunggu hari raya je la kan nak tengok dorang pakai baju melayu! Terserlah kehenseman dan kemelayuannya. Giteww~~~ Hahahahaha.....

*mood menggedik membuak2. demm!

Credit gambar untuk Mr. Google ^^

21 February 2011

Scientific writing...-_-


A week to go before the end of February. I supposed to have my written thesis ready. Because the oral presentation is scheduled around the end of March or early April. Pretty scary coz as for now, I've done NOTHING at the writing part.

Waa....I dont know how to start. Or even what to write! Help me! Help me!

I hate scientific writing! **Hey, this is the path you chose. Like it or not, you have to!

Sometimes I prefer the presentation part rather than all these reading-understanding-analyzing-writing thingy. Err, I'm not saying I'm good at oral presentation. *I'm shivering, trembling, n sweating too! At least during the oral you can simply say what you understand with your own word, or broken english, with all the grammatical error whatsoever. (that's me. my english is bad!).

But in scientific writing, you have to arrange your words nicely, according to the past, present, perfect tenses. You have to evaluate the report information, justify the theories and make it in your own words without PLAGIARISM! Because sometimes its hard to translate what you understand into sentences. (I always have this problem as I might get people misunderstood from what I wrote).

Where to start????? HELLLPPPPPPPPPPP!!!!!!!

LIST TO DO:
-written of Chapter 1: Introduction with powerpoint
-presentation for this coming Friday (25/2)
-literature review. Keep reading!!!!!!!

I'm dead! @_@


"Success is not final, failure is not fatal, it is the courage to continue that counts"

Credit: Aila.

20 February 2011

Kisah si anak ayah.


Tak suka kena marah. Well, sape yang suka kan? Tapi biasanya kalau kena marah/tegur atas sebab salah diri sendiri, memang tahan je la. Dah memang diri sendiri kan yang buat pasal.

Taaapiii....aku tak bley nak control kalau kena marah/tegur/nasihat ngan sorang ni. Mesti senang je nak mengalir air mata tu.

Sape? ---> Ayah.

---my everything ♥♥♥---

Ayah aku kat sekolah memang agak garang. Ngan kitorang anak2 die, memang die tegas. Tapi die tak pernah la angkat tangan kat kitorang. Memang tak pernah la kena pukul ke, cubit ke. Ayah sangat2 ambil berat hal kitorang. Sampaikan dulu masa result trial SPM aku teruk, aku ngadu kat ayah. Pastu bile ayah start bagi nasihat sume, memang banjir la aku...T_T

Macam tadi, masa ayah call pasal surat perjanjian fellow aku tu, aku tau ayah tak marah. Ayah just tegur aku nape tak tulis betul2 kat surat perjanjian tu. Urm, memang salah aku pon sebab tak tandakan kat mana yang ayah kena isi. Kan dah jadi problem skarang. Aku tau ayah tak marah pon tadi. Ayah just risau takut aku tak sempat nak settlekan surat tu. Tapi taktau nape aku sampai ley nangis. Sebab aku rasa macam sangat2 menyusahkan ayah kot. Yela, die kena g mintak lagi tandatangan orang tu balik....I'm sorry dad. My fault...T_T

Aku memang sangat2 senang tersentuh kalau ngan ayah....Mesti rasa nak nangis. (macam sekarang...da bergenang dah air mata ni...T_T)

---berusaha untuk wat peace (^^)V---

My dad, my hero!



19 February 2011

Eh, eh, ape ni?


Signature baru........^^

*Tapi still tak puas hati sebenarnya. Tapi dah malas nak edit dah....=_=!!!

-font gile tebaLLLLL! blerghh~~-


cinta=hantu

Cinta sejati itu ibarat hantu.
Ramai yang bercerita tentangnya.
Tapi hanya segelintir yang bertemu....

(Tiramisu, 2010)


---erkk???---


15 February 2011

Hari kekasih Allah (:


12 RabiulAwal 1432H.



*Rindu perarakan masa kat Jenan dulu. Pagi-pagi dah berkumpul kat dewan. Pakai baju sama satu rumah. (dak Pendeta mesti pakai selimpang yang guna masa kawad dulu tu. hehe...) Then dengan sepanduk yang telah diusahakan lukisan dan warnanya semenjak seminggu yang lepas. Semangat tuh! (lagipun, ade pertandingan untuk sepanduk tu, tu yang buat cantik2 tu...)

Pastu berarak sampai Masjid Mu'adzam. Kena selawat kuat2. Semangat2! Bile kat masjid pulak, dengar ceramah....


Lagu paling popular untuk pertandingan nasyid masa sambutan Maulidur rasul......



12 February 2011

Second entry of the month


Urm, rasanya lepas ni memang jarang akan update blog. (Hey! Who cares? Macamla aku ade pembaca tegar. Hakhakhak...)

Perlu membusy kan diri (atau buat2 busy) with all those journals+papers.

Ikutkan, bulan 3/4 dah kena present proposal. Tapi bila fikir2 balik cam zero je dalam kepala. Camne???? Rasa cam taknak present sem ni je! Huu...T_T (tapi nak abes on time....)

Surat tawaran fellowship da dapat. Tengok duit yang bakal dapat, mau terbeliak bijik mata! Banyak tu! Dapat ptptn dulu pon tak sebanyak nih! Sedap la nak berjoli. Taaaapiii......besar tanggungjawabnye sayang oii!

What's on my mind ehh? Urm......urmmmm................*deep thought


06 February 2011

Miss u too darl~

---soo sweet!---
(':

Hihi...rindu jugak kat bella! sangat2!!! Siap tanya lagi aku balik ke tak bulan 3 nanti. Sian die kena tido sorang2. Hukhukhuk....


* * * * *

Selamat bertunang buat sahabat baik saya Gape@KakPah, 4/2 haritu. Moga kekal dan moga cepat2 kami dapat makan nasik minyak!

*Urm, another one of my closest friends dah menuju ke 'alam baru' kehidupan selepas mereka. N bile tengok fb pon agak ramai kawan2 or kakak2 senior yang dah tukar status enganged la, married la. Happy for them! (: Me??? Tetttt~~~~ soalan sensitip tu! kna tnggu abes belajar dlu. ngee~


Author's note: eh2, ni entry first untuk bulan februari? bley lagi tak nak ucap; gong xi fa cai! Hihihi....