31 October 2011

Farewell party untuk Ecah

Actually this so-called party ni (partyy lahh sangatt kann~~~) berlaku minggu lepas. Masa malam raya deepavali. Sebab time tu je ramai yang free sebab esoknya cuti umum. Takdelah partayy sangat. Kitorang just gather ramai2 makan, lepak kat McD.

---pembuat riuh di McD---

Ecah pindah KK, Sabah. Maybe for good. Uhukk....Sedih plak. Pasni takde sape lagi la nak mengajak aku lepak malam2 buta di malam minggu. Hihihi...Jadi budak baik pasni :p

---kiri: ecah. kanan: k.ana---
muka dah macam serupa!

---the girlssss---

Sempat amek gambar2 candid lagi. Wee~~~

---*kecik la plakk...---

Lepas dah puas makan, perut kenyang hati pon senang, kami mencari port untuk melalak pulak. Muahahaha....Kitorang ber8 je, 35 lagu! Hamek kau. Melalak lah puas2. Keluar2 je, suara sume jadi lain. Hahaha....

---ce teka lagu ape tu. haha....---

Ape pon, untuk Ecah: we are soooooo gonna mish you!! Take care n best of luck! ^^

15 October 2011

Rambang mata di Big Bad Wolf Books!

---serigala jahat. rawrrr!---

Hari ni hari kedua terakhir jualan buku Big Bad Wolf ni. Esok confirmmmm lagi raaaamaaaaiiiii orang. Kitorang sampai pon dekat kol 12, dah kena queue nak masuk dalam hall tu. Die release kan sikit2 orang, takut pack sangat kat dalam tu.

---muka2 tak sabar nak masuk---

---sila beratur ye adik2 abang2 kakak2 makcik2 pakcik2 ^^---

Masuk2 je, memang RAMBANG MATA gile tengok banyak gile buku n SANGAT AMAT MURAH!!!! Mane nak dapat buku yang hard cover, best selling author, RM8 je!!! Yupp! LAPAN RINGGIT MALAYSIA SAHAJA! *ohh my, i'm soooooo excited!

---siapa tak rambang mata???---

Kat tempat masuk tu die ade sediakan kotak. So senanglah untuk bawak buku2 yang kite dah pilih tu. (takkan nak letak trolley macam kat shopping complex plak kann~~). N boleh tengok jugak orang bawak luggage yang gile besor! Pastu isi penuh2 plak tu. Memang maahsyukk la.

---rasa cam nak amek SEMUA!!---
SEMUA 8 RINGGIT SAHAJA!

---*speechlesss~~~---

Memang satu hall tu aku pusing cari buku. Asal macam berkenan je, ambik. N I do judge a book by its cover. Hihihihi~~ Tengok cover cambest je, baca sket2 kulit belakang, belek sket2 isi dalam, tengok author cambest, amek. Ngee~~

Maka inilah hasilnya belian kami bertiga....

---sikit je ni kalau nak compare ngan orang lain---

Yang ni aku punya.....

---sikit je...-_-!---

Zoom in sket buku ape yang aku beli.....Hihihi....Aku ni xdela cam minat kat specific author ke ape ke. Just main amek je as I mentioned before. So bile belek2 balik, ade cam buku thriller, ade yang romance, ade yang dalam kategori 'chick lit'. (Rasa macam cliche je taste aku ni. HAHAHA)

---8 sahaja---

Rasa macam tak puas je. Tengok orang2 lain, dekat 20-30 buku sekali beli. Yelaa, tak kira la bile nak baca pon kan, yang penting buku2 ni murah kot!!! Waaaaaa~~~~ nak lagiiiiiii!!!!!!!!!

11 October 2011

Hai obat~~ hai obat~~

---inilah 'obat' terbaikk---

Demam2 pon dok makan aiskrim lagi. Ishk3....Tapi Hj Isa kate- "takpe, makanla...kang mengidam plak, susah~~" Hihihi :p....Actually, dah nak dekat seminggu dok batuk2, hidung berair @ selesema ni. Tapi semalam baru pegi Pusat Kesihatan UiTM amek ubat.

Then pegi fakulti pon, supervisor aku dok 'halau' suruh balik umah. Die kate tak elok dok dalam air-cond. It'll make it worst. N die taknak orang lain berjangkit dari aku. Hahahaha...So hari ini, aku CUTI! Sv aku kate, dok umah pon boley study. Tapiiiii....camne nak study, makan ubat je, terus ngantuk! Z_Z

Disebabkan tajuk tulis pasal obat, mari kita lihat obat-obatan saya ^^

1. Paracetamol- ubat demam/tahan sakit. Apsal ntah die bagi ubat ni. Aku da cakap yang aku tak demam, tapi die bagi jugak ubat ni. Dahla beso2 ubatnye. Memang takla aku nak makan.

---makan sebijik je---

2. Clarinase- ubat selsema. Ubat ni pon beso jugak. Nasib baik rasa die tak pahit sangat. Aku ni dahla tk reti nak telan2 obat pil ni~~

---macam smarties tak berwarna :p---

3. Vitamin C. Vitamin ni kena kemam je. Rasa masamm!

---untuk meningkatkan antibodi???---

4. Ubat batuk. Cair sket berbanding ubat batuk Wood's yang aku beli haritu.

---lepas makan rasa ngantuk---

5. Jujubes- ubat sakit tekak. Tuyah kate ubat ni tak sedap. Tapi bagi aku, ok je. Sebab lepas makan akan rasa berangin je tekak. So cam lega sket.

---macam gula2 jelly tu kann?---

Aku ni sebnarnya memang jarang sakit (alhamdulillah). Ni kira kali kedua aku g Pusat Kesihatan ni. First dulu pon masa last sem degree. Tu pon just wat scaling gigi je. Tu yang aku jakun sket dapat ubat banyak2 ni. Hahahahaha.....Pastu nak telan pil pon terkial2. Asyik tersedak2 je. Kalau boleh hancurkan, dah lama aku hancurkan ubat tu kecik2 baru telan. Haha....

Yang bestnya, tengok ni........
--- I WAS BORN IN 1988 N I'M STILL 22!^^---
patutnya kena ade 's' kan?


p/s: Ooooo....nak study kate ngantuk. Ni update blog boley pulak! Ciss~~


*updated on 19/10/2011*

Falling sick is a blessing in disguise: it causes you to come closer to Allah & allows you to appreciate the blessings of health ^^

02 October 2011

Oktober menjelma

Lepas ni November, pastu Disember. Pastu masuk tahun 2012. Kejap je kan???
Bile ingat2 balik ape yang kita dah lalui, apa yang kita dah capai sepanjang 9 bulan yang dah berlalu, adakah kita berpuas hati?
For me, melihatkan progress research aku yang agak ‘suram dan hambar’, seram sejuk plak. Mampu ke nak habiskan dalam masa 3 tahun ni??? Ape yang aku dah wat sepanjang 9 bulan ni?
Ingat,
“TIME AND TIDE WAIT FOR NO MAN”

**************************************
Sekarang musim konvo. So banyakla gambar2 konvo bersepah2 kat fb. Seronoknye tengok diorang….Teringat masa aku konvo dulu. Walaupun ade sedikit ‘kenangan2 pahit’, tapi tetap happy. Yela, penat lelah kita belajar berhempas pulas meredah onak duri akhirnya terbalas.

TAHNIAH KAWAN-KAWAN!^^

Zaman degree, MEMANG BEST! Sekarang ni everytime aku g fac, tengok student2 busy kuar masuk kelas, busy copy siapkan homework, busy memikirkan test & quiz, aku rasa macam nak kembali ke zaman degree dulu. Yang selalunya kita hanya berfikir- study hanya untuk pass exam. Huhuhu…(tak berfikiran jauh sungguh!)

Now I have BIGGER mission to accomplish!

**************************************

p/s: Blog ini semakin jarang di update. @_@