23 February 2012

Syarahan Perdana Tun Mahathir

*entry ni dah berada dalam draft dekat 2 minggu lebih...:p

Seperti yang tertulis di tajuk, aku nak cite pasal Syarahan Perdana Tun M. Event ni anjuran FSG punye Post-Graduate Society n event ni sangatlah gempak! Bukan setakat dak2 kat UiTM je dijemput, siap bawak dekat 20 bas budak2 dari UiTM Kuala Pilah.

Aku menyibuk nak jadi AJK. (Haha...) Sekali kena jadi AJK Pengangkutan yang bawak budak2 dari K.Pilah dtg Shah Alam. Kire ok la kan, dapat 'jalan2' sampai Pilah. Pastu dapat tido kat Kolej Mawar plak (sebab kena 'jaga' dak2 tu). Yang tak best nya, diorang nak balik Pilah pon kitorang kena ikut hantar sekali. Adehh...macam budak2 kecik la plak. Tapi dah orang atasan suruh, kami ikut je la. Huu....

Dewan full yang amat. Aku pon dok kat tangga je...

---view dari tempat aku duduk---

Pastu bile da abes majlis tu, memang semua orang kerumun nak mintak t/tgn or nak salam ngan Tun. Naseb la kami AJK, so cam boleh berada 'dekat' sket la ngan Tun. Hihi...


Masa Tun lalu depan aku tu, aku dengan jayanya menghulurkan tangan dan beliau menyambutnya! Hahaha...Gile eksaited kot....

---^^---

Nak baca berita full- sini.

15 February 2012

Come to mama my NEW BABY!!

Hari tu kemain konon2 cakap kena lupakan birthday wishlist 2011.
Tapi malangnya daku tak berdaya mengawal nafsu untuk beli jugak!
*cakap tak serupa bikin! Haha...


Inilah baby kesayangan saya yang baru. Wiiii~~~

---'birthdate': 12022012---


*okdah.cukup2latuhabiskanduit.pasnisimpanduituntukkawenplakye.hahaha...

14 February 2012

Mini gathering IP @Port Dickson

05/02/2012

Berjaya jua kami membuat keputusan untuk wat gathering ni selepas beratus2 email berantai antara kitorang. Muahaha....Tempat seperti biasa, kat Pantai Sri Purnama macam yang kitorang penah pegi sebelum ni n masa time kitorang degree dulu.

Port kitorang kat belah atas. View cantikk~~

---air tengah surut---

Aku ngan adik aku antara yg sampai awal la kat pantai tu. Man, Zahir, Nash ngan Nik tu tak kira la sebab dorang memang dah bermalam kat situ. Lepas aku, Ana ngan hubby die sampai. Pastu Leh, Aju ngan Amat yang sesat pon sampai! Pastu Hajar ngan partner die n last skali sampai ialah orang yang duduk 'paaaaling jauh' dari PD, K.Ana (umah kat Kuala pilah je kott...)

Masing2 bawak bergelen-gelen makanan! Hahahaha...

Meh aku nak sebut satu2 makanan yang ade. Nasik lemak, makaroni goreng, maggi goreng, ayam bakar, ikan bakar, kerang bakar, jagung bakar, sandwich sardin, naget goreng, buah, rojak. Tu belom kira lagi tang makanan2 ringan, jajan2 sume. Banyak tak banyak? Hahaha...

---macam nak berkelah seminggu...---

---makanan.....makanan....makanan...---

Aktiviti: of coz la mandi-makan-mandi-makan-mandi-makan. Muahaha...Ana ngan hubby die pon sanggup p beli bola, kitorang main bola dalam air. Enjoy gile!

N salah satu yang amat kami nanti2kan iaitu, BANANA BOAT!!!

---ooo...yeaahhh---

Laju gile kot boat ni. Dahla die bagi jatuh 2 kali. 2 kali jugak la aku telan air masin. Pastu terus rasa loya, sebab makan banyak sangat, pastu muntah! Huhuhu...

Next, kat tepi pantai tak sah kalau tak amek gambar lompat2 kan..

---antigraviti---

Dalam pukul 5 lebih tu baru aku naik, salin2 baju ape sume, kemas2 barang. Penat gilee!! Dahla pastu aku kena drive balik Kluang plak. Adehh....

Last shoot, amek2 gambar kat tempat yang kitorang bergambar 2 tahun lepas.

2 years ago...
---03/02/2012---
Now....
---05/02/2012---

Selesai semua dekat kol 7. Ayah aku da bising sebab nanti aku sampai umah malam. Haha....Sepanjang jalan tu memang ngantuk gile!!! Dahla malam before tu tido lambat, bangun plak awal, pastu bersuka ria tak hengat dunia kat pantai plak. Wuwuwu~~~

Next plan ---> Broga Hill!

Credit gambar: Redbaby Encik Leh.

p/s: kali ni tak berapa sunburn sangat sebab dengan semangatnya menyapu sunblock berlapis2 tiap kali nak turun air. Hoho...

01 February 2012

February; a month of LOVE


By loving someone, you already taking a risk whether to be loved, or not. Rejection exists people. Face it. Accept it. Live it. If not, don't try to make the first move by loving someone.
Regretting after loving someone, that's stupid.

<3

(':