12 March 2011

Weekend getaways! -Port Dickson-


Bertolak kol ~7 pagi. Sampai lebih kurang kol 9.30am.

First and foremost of coz la makan!!!

---sangat banyak okayy!---

---KAMI---

Menu:
-Nasik lemak, telur rebus, telur goreng, timun
-Sandwich sardin
-Sosej
-Frenc fries
-Ayamas crispy

(fyi: nasik lemak itu homemade ok. *ehem~)

Pastu, ape tunggu lagi. Terjun laa!!! Kitorang dok kat Pantai Seri Purnama-dekat2 ngan Teluk Kemang. (port yang sama masa g ramai2 ngn klasmate dulu. Suka tmpt ni sebab bersih, tak ramai orang sangat. So boley conquer dgn membuat bising sesuka hati. Haha...)

---eksaited! eksaited!---

Yang bestnya, saya belajar berenang! Before ni hanya reti float badan atas air dgn terbaring (muka kat atas), tak reti yang cam meniarap tu sebab takut nak selam muka dalam air. Huu....So tadi dah boleh beranikan diri sikit2 berenang kuak kupu-kupu selam muka dalam air. Dan rasa sangat seronok sebab mampu buat jugak akhirnya!! (jeles tengok leh, amat ngan aju bley berenang camtu. so aku pon hentam je. n berjaya! ^^) Actually, the secret is- JANGAN TAKUT!!!

Kitorang mandi dari pagi tu, sampai dekat tengahari. Panas terik sangat, lepak kat atas dulu. Tido2 jap. Haha...(macam ikan masin kena jemur! :p) Tapi, time terik2 tu, tetap turun jugak laut. Tapi....tapi.......dengan lebih protection. Ohh yeahh~~~

---agak2 ade orang penah wat tak cam kitorg ni??---
*pkai hat ngan glasses turun laut. LOL

Dekat kol 4 baru reti nak balik. Tu pon sebab air dah surut. So dah tak best nak selam2....N hujan pon da turun rintik2....

---muka sunburn ohh...T_T---

ps: any tips untuk hadapi sunburn??? plizzz~~~~


No comments: