15 March 2011

I've watched HMM!

Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kaum berdua.
Bila dua jasad menjadi satu,
Hidup mati jadi bersama....

So yeah, we went for Hikayat Merong Mahawangsa last night @MBO Harbor Place Klang. Well, usually we went to TGV Bukit Raja for 'movie-ing' but since we didn't booked any ticket earlier, so we were afraid it'll sold out at TGV, jadi kami pon ke Klang. (kami ni pakai main redah jerr!). MBO Klang was not too bad. Orang tak ramai kat situ. Maybe sebab cam takde pape kot kat bangunan tu. Cam sunyi je. N I'm not sure what this building is actually...huu....

Nevertheless, we managed to get the ticket for 10:15pm showtime.

---the ticket!---

Honestly, aku tak pandai bagi movie review. So ni hanya sekadar pendapat peribadi aku terhadap movie ni....

--Best! Aku bagi 4 out of 5 (:
--Marcus sangat hensem okayy!

---kiut tak? kiut tak? haha...---

*Gambar curik dari sini.

--Badan Merong sangat berketul2. Malangnya, pengikut2 nya badan kurus2 keding =.=
--Scene cermin yang menyebabkan orang2 Garuda terbakar. Boleh ehh jadi camtu?? Btw, hebat jugak Merong guna konsep fizik tu :p
--Ching ching Ying Ying kelakar! Tak bley blah betol g letak anak panah celah ketiak. LOL
--Sedihnya time Marcus kena tikam jatuh dalam laut. rasa nak kuar panggung terus je sebab kecewa. Tapi nasib baik die hidup rupanya. Yess!
--Sedih jugak time Laksamana Liu mati. Sian die. Dahla die baik gile kot...
--Watak osman kabilah Dato' Rahim Razali as dukun kampung. Macam tak seswai je. Yela, die kan bese jadi orang2 koprat kann. Ni tibe2 berambut-misai-janggut putih. Nampak pelik~~~~
--Aju said, "Tak suka crita ni sebab Merong mati!". Urm....

Nak baca review yang lagi best, baca kat sini.

Ok, sampai sini saja. Sokonglah filem tempatan!^^


No comments: