27 December 2011

I turn 23 today! (:

Well, this cute little girl turns 23 today! ((:

---hihihi....---


Alhamdulillah.
(:

14 December 2011

Holiday @Bandung. Hooyeahhh!

*preparation aku nak g Bandung agak kelam kabut sebab aku baru balik dari camping IP. Lepas balik dari camping petang tu, rilex2 jap, terus drive malam tu, dengan hujan lebat g umah maksu kat Rawang. Siap salah jalan lagi. Kat highway pon boley sesat. Ape daaa...T_T

28 November 2011

Flight pukul 2....ehh tak. Pukul 2.30....ehh tak...2.45 kot. Ehh...ehh.....

Haaa....disebabkan tak aware pasl masa ni la, kitorang satu family sume nyaris2 tertinggal flight! Memasing cam rilex2 je. Skali amek kaw, siap final call die sebut nama kitorang sorang2. Berlari macam tak cukup tanah sume!

Namun, selamat jua kami sampai ke tanah Bandung......

---bandara= airport= lapangan terbang---

Sampai2 da lewat petang. So-called tourist guide kami, Pak Siroso jemput kitorang kat airport then straight bawak g tempat penginapan. Jalan macet (macam biasa), n hujan turun renyai2. So bile sampai "hotel" pon da nak malam. Lepas angkat2 barang sume masuk bilik, kitorang siap2 untuk g makan malam.

Tapi sebelum tu sempat lagi Pak Siroso bawak kitorang shopping. Kat Bali Heaven.

---Bali Heaven di Bandung----

Tapi memandangkan perut tengah kosong, memang takde mood nak shopping! Just tengok2 je dalam kedai tu, usha2 harga. Harga kat sini kira cam harga standard la untuk baju2 yang ade brand.

---shopping malas. makan nak---

Then lepas tu kami dibawa makan malam kat satu Restoran Padang. Makanan style Padang, yang banyak2 lauk tu.....

Ni "hotel' kitorang. Orange Homes. Kitorang dapat bilik yg macam apartment. Ade 2 bilik tidur n ade satu hall yang lengkap ngan keyboard n set karaoke.

---our family @Orange Homes---

Ni plak pemandangan biasa kat luar hotel. Akan ada 'penjaja2' yg akan jual macam2 barang. Tipsnya, kalau taknak beli, cakap taknak. Jangan cakap esok2 la, sebab die confirm ingat muka anda dan suruh anda beli keesokan harinya. Muahahaha....

---baju, keychain, gelang, beg, macam2---

Jalan nak masuk ke hotel ni, memang sangat amat sempit! Dengan berlubang2 lagi. Dari main road masuk simpang ni ade la dekat 10 minit gak kot.

---jalan masuk ke hotel---

Hari kedua, kami pergi mana? Tungguuuuuu~~~~~

12Wordless Wednesday

10 December 2011

Bye-bye my konon2 wishlist. Uhuks~

Awal bulan aritu, punyela semangat siap tulis wishlist untuk bulan Disember ni. Almaklumla, nanti hujung bulan kan nak sambut birthday, tu yang konon2 nak berangan nak beli hadiah untuk diri sendiri. Dah bajet2 dah, bile duit elaun masuk nanti nak beli.

---siap tampal kat dinding. ape motif ntahh---

1. Watch- dah lama berniat nak beli jam. Yang ade kualiti n boleh tahan lama. Dah usha dah pon beberapa jam yang berkenan. Jam yang dipakai sekarang dah nak tercabut talinya. Jadi mungkin hanya tukar tali je la tahun ni, bukan tukar jam.

2. Smartphone- dari tahun lepas nak tukar phone. Da aim jugak phone ape. Tapi nampaknya.... hampa.

So sekarang ni kena cabut koyak2 kertas tu, buang je. Or simpan je dalam laci dan tunggu masuk bulan Disember 2012 kang tampal balik. Sadis gile! T_T

Actually last year masa birthday pon penah ade wishlist gak (mengade!). Wishlist no 1 diulang untuk birthday tahun ni dan nampaknya bakal diulang lagi untuk tahun depan dan tak tahu sampai bile. Huuu.....

Yang no 2 tu rasanya takpe lagi kot. Sebab memang tak pandai gune sangat so keterujaan tu tak seberapa la. Just kadang2 time g tempat2 best rasa macam naaaaaak sangat ade DSLR.

No 3, dah beli pon! Ngee~~~ Nak tengok? Kat sini.

No 4, rasanya tahun ni ntah berapa kali dah pegi Secret Recipe. :p

So nampaknya untuk birthday tahun ni, takde wishlist untuk diri sendiri. (tapi kalau ade sape2 berbesar hati nak tunaikan wish saya pon apa salahnya. Hihi.....)

Sebab......
Sebabnya...............

Bajet lari sebab buat beli tiket untuk holiday ke _______. *top secret!
^^

Well,
"You gain some, you lose some"

07 December 2011

Join camping IP sebagai alumna^^

Tempat: Dusun Eco Resort, Bentong, Pahang.
Tarikh: 25-27 November 2011

*entry lewat seminggu :p

---Tetra Industrial Physics Camp 2011---

So it was called TETRA camp sebab ade 4 objektif untuk camping ni which are.....urm....I'm not sure. Hihihi....Kami datang bukan join the whole camping ni. Just saje2 menyibuk memeriahkan aktiviti diorang. Datang pon hari Sabtu, sebab aku follow member yang da keje, dorang still keje Jumaat tu, so kami gerak hari Sabtu.

First aktiviti kitorang, forum pasal kerjaya or something like kehidupan selepas bergraduasi. 4 orang alumni memang dijemput khas untuk forum ni.

---Dari kiri: Hajar (Sony EMCS), Husyairi (PhD UiTm), Mirzan (pengerusi), Nash (Freescale), Man (Sony EMCS)---

Memang bersemangat betol diorang cerita pasal camne boleh dapat keje, pasal pengalaman interview, pasal cara2 nak tulis resume, dan macam2 lagi......

---teka-teki: siapakah yang paling banyak bercakap?---

Lepas forum, diorang sume wat aktiviti bebas. Mostly prepare untuk pre-grad malam nanti. Ade hias2 dewan, n wat latihan untuk persembahan. Kitorang ape lagi, merayau la area2 situ. Ingatkan ade air terjun best, nak bermandi-manda. Yela, dalam hutan kot. Line tepon hape pon takde. Tapi agak hampaaa....Yang ade hanyalah 'kolam air terjun'. Huu...Terjun je laa.....

---sejukk wooo---

---skywalk, bilik kitorang, tempat makan---

Yang bestnya kitorang dapat bilik yang untuk 12 orang tu untuk kitorang bertiga pompuan. Sorang conquer empat tilam kot! Haha...

Then malamnye ade majlis Pre-Graduation Dinner (:

---meja alumni^^---


---ayahanda Hj Isa---

---persembahan dari Super Senior---

---the alumni with Dr Salleh---
Leh, hang nak tepon sape? Mane ade line tepon...

Esok pepagi nya, kitorang organize aktiviti ngan sume. Main macam2 game. Tujuannya, nak menyatupadukan semua student2 IP. Sebab dengar2nya ade sikit 'masalah dalaman' antara diorang ni. Hurm....Harap2 ade la kesan sikit dari aktiviti2 yang kitorang wat ni. Pastu, kitorang tolong handle diorang nya Annual Grand Meeting (AGM), lantik AJK baru.

---family IP <3---

Overall, kitorang alumni semua terharu sangat sebab diorang sudi jemput kitorang untuk event diorang ni. Walaupon aku mula2 cam agak 'segan' nak datang. Yelaa, aku selalu kot terserempak ngan diorang kat fakulti. Hihi... Memang terima kasih banyak2 kat diorang, n tak lupa jugak kat Hj Isa (: Harap2 lepas ni kalau IP wat aktiviti, moga2 kami diundang lagi^^

Dan.....terima kasih juga kerana menobatkan saya sebagai peserta terbaik sepanjang program. Hihihi....

---beLIEve it or not???---


p/s: alumna adalah singular(female) bagi alumni. bukan typo.

11Wordless Wednesday

05 December 2011

Ishk3 adik-adik aku....-Part 2-

Untuk episod sebelum ni boleh klik kat sini. :p





Kes yang sama jugak macam sebelum ni. Si Bella nak upload gambar kat fb tapi tak reti2. Hahahahaha...Sampai kan abang aku wat satu album kat fb die screenshot step by step camne nak upload gambar kat fb. Bella punye pasal. Haha.....

04 December 2011

Di Disember....

Oooo yeahh!!!! Da masuk bulan 12! Haruslah bulan yang ditunggu2 kann....*wink wink*

Tapiiii..................
Tappiiiiiiii.................................

Masuk bulan 12, bermakna hampir setahun aku jadi budak postgrad kat UiTM ni. So, what have you achieved so far??? Errr........T_T

Mengenangkan research aku yang masih 'ke laut' tu, memang gerun sangat!! (apa kau dah buat sepanjang 12 bulan ni??? ko wat ape?????) T_T lagi.....


Ok, actually dua hari lepas baru balik dari bercuti ngan family kat Bandung. Best tu memang best (nanti aku cite semuaaa!), tapi yang tak bestnya bila balik sini, aku dapat batuk n selsema. Huhu...mane taknya, hari2 kena hujan kot kat sane. Pastu cuaca pon selalu sejuk je. Balik hotel plak dok dalam air-cond je....memang rasa nak demam! T_T

Esok Isnin, kena g fakulti cam biasa. Ape aku nak jawab ehh kat sv aku kalau die tanya aku g mane minggu lepas? Ahh, jawab je la aku g bercuti kan? Lantakk~

Banyak benda rasa nak update kat blog ni...pasal camping IP kat Dusun Eco Resort, then pasal pegi Bandung jugak. Tapi sekarang ni memang rasa malas gilaaaaa nak online. Fb pon aku bukak just tengok2 je notifications. Sangat takde mood! T_T

Ape lagi ehh?

....balik umah Shah Alam kena kemas bilik yang macam tongkang pecah tu
....pasni kena g beli ubat batuk n selsema
....mandikan Jimmy + service (duit lagiiii...T_T)
....kena fikir pasal Research. Research. Research T_T


Okay. Aku rasa dah banyak gile T_T
Can anyone make me (^_^)??

Hukhuk.....


*mood demam*

24 November 2011

@Big Bad Wolf Aftermath Sale. Shop till you drop!

---ooo yeahh!!---

Yup, ini tentang Big Bad Wolf book sale AGAIN!!!! Before this buat kat MAEPS Serdang but kali ni kat South City Plaza. Tempat ni agak kecik, rasanya macam agak tak sesuai nak wat sale besar-besaran ni. Nasib baik kitorang pegi masa weekday, awal jugakla dalam kol 11 lebih gitu. Tu pon dah kena queue baru boleh masuk. Ramaiii gileee kot!

Yang paling best: As stated above, ALL BOOKS RM5 & BELOW!

Sape tak rambang mata???

---pilih jangan tak pilih...---

---amek lagi.....amek lagi....---

Disebabkan bagi aku harga tu memang murah GILE, so aku memang pakai grab je buku2 yang aku rasa cam best. Biasela, tengok cover, baca sinopsis kat belakang sket, belek2 dalam sket. Amek. Muahahaha....

Hasil setelah hampir 3 jam. Ni pon sebab dah tak larat nak angkut kotak, plus dah rasa sesak gile dalam tu. Nak pilih buku pon susah. Memang bagi aku tempat ni sangat tak sesuai! Bayangkan, yang queue nak bayar pon dah berjela2 sampai kat celah2 meja buku. Tak ke rimas gitu?

---24---

Pasni setahun tak payah beli novel lagi dah! Hahahaha.....

---hardcovers---

---paperbacks---

Tolong jangan persoalkan taste aku dalam membeli buku2 ni semua. Aku pakai amek je. Kalau agak2 tak best, nanti aku lelong la kat Mudah. Satu buku 10 ringgit. Ok tak? Ngeh3....

Siap amek satu buku resepi lagi tu...Yihaaa~~~

---terliur je tengok gambar...---

Kali ni sale agak sekejap. From 24-28th November only. So hurry up!^^


p/s: Weekend ni nak pegi camping. Yahoo! Pastu bercuti ke_______ pula! (:

pp/s: SELAMAT TAHUN BARU HIJRAH 1433H

22 November 2011

Ai lebiu lah Harimau Malaya!!!

YEEAAAAAYYYYY!!!!!!
GOOOOAAAAAALLLLLLLDDDDDD!!!!!!!!

Aku rasa aku tak pernah se'excited' ini bila bercerita pasal bola sepak. Tapi lepas tengok game Malaysia vs Indonesia kat Sukan SEA ni, memang boleh luruh jantung woo.....

Lepas first goal Indon, dah start cuak. Tapi takpe, awal lagi. Next tu goal Malaysia memang CANTIK gile la! Effort captain Malaysia, Baddrol tu memang hebat laa!!! Rasa cam bergegar blok umah aku ni dengar orang jerit. *termasuk aku. Haha!

Habis full time 90 minit, ade masa tambahan pulakk...Cuak gile2 dahh time ni. Aku yang tak senang duduk. Hahaha....Kejap baring, kejap terlentang, kejap berdiri. Tangan kaki sume toksah cakapla, memang dah sejuk. Aku da harap supaya cepat2 penalti dengan harapan-"Apex kan terror, mesti boley tangkap punye la sume bola..." Tak sanggup dah nak tengok game tu.

Last2, memang penalti jugak. Memang tahap cuak separuh nafas je tinggal aku ni. *OVER gile! Memang salute kat Apex sebab dapat selamatkan satu bola tu. Then tak lupa gak kat captain Malaysia terchinta, Baddrol Bakhtiar yang berjaya menyumbat penalti terakhir!!!! TERBAIKK~~~~

Untuk Fakri, takpe kot. Sian die sume orang kutuk2 die kat fb. Ingatlah die juga berjasa menyumbang gol masa lawan Myanmar aritu. Kesiann die.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tengok, betapa semangat nye aku mengulas pasal bola ni. Abes game, terus tulis dalam blog. Hamek ko! Padahal aku kena study, sok nak discuss ngan SV. Matilaaa....*Tapi takpe kot. Berbaloi-baloii kot aku melalak sorang2 kat umah. HAHAHAHA....


p/s: ai lebiu lebey2 jugak la kat captain Malaysia, no 10 itu. Hihihi~ Semua bola yang die sepak memang cun habis!

pp/s: kuciwa esok tak cuti...-_-

20 November 2011

Tahniah Puan Fahana n hubby!

19/11/2011

Majlis resepsi perkahwinan Puan Shaidatul Fahana & hubby nya Mohd Faisal @Kompleks Sukan Kelana Jaya.

---coursemate pertama yang kawen! wee~~---

Kami ingat nak konvoi ramai2. Set tempat nak jumpa, kat Stadium Kelana Jaya. Awal kot kami (aku, Tuyah n Leh) sampai, kol 11.45 dah tercongok kat situ tunggu yang lain2...Lepas kitorang, Man ngan tunangnya, ngan Hajar plak sampai.

---di bawah rimbunan pepohon---

---warna baju macam dah rancang je kan...---

Dekat kol 1 jugakla bile sume dah sampai baru kitorang gerak ke dewan tu. Nash+partner, Zahir+partner, Nadd.

---rombongan cik kiah ewah2---
hadiah kami paling besar. Yeay! :p

Da sampai tu of coz la serbu tempat makanan kan. Lapoo kot. Hahaha...Lauk banyak! Amek je sume sampai penuh pinggan. Just tak sempat nak amek cendol sebab da abes. Kuciwa~ Yang uniknya ialah air biru! Warna biru air tu lain betol dari yang biasa. Tapi aku taktaw nak describe cane rasa die.

---aksi di meja makan---

Tak lama pastu masa kitorang tengah makan2, kompang pon dipalu menandakan pengantin dah sampai. Ana pakai baju putih n ade manik2 biru (bak kate Leh). Cantikk sangat! (:

---(^_^)---

Pastu pengantin pon bersanding kat pelamin. Tak sempat nak g amek gambar sebab tengah khusyuk makan time tu. Haha...Tapi dorang pon bersanding kejap je. Tengok2 dah ke meja makan. Yang ada hanyalah gambar pelamin tanpa pengantin nya. Putih+biru. Cantik kann pelamin dorang?

---the pelamin---

Time dorang makan aku dengan jayanye menebalkan muka g depan dorang untuk amek gambarr. Saje kacau dorang makan.

---pengantin pon layann je---

Time dorang potong kek pon aku g sebok2 nak amek gambar. Walaupun kiri kanan sume photographer pro ber'dslr' lense panjang2 kemain, tapi aku selamba ngan kamera digital je. Ahh, nasebla. Hahaha....

---budak2 kecik pon sebok kerumun. mengharap kek---

---alolo suwitnyee...---

---ana malu2...---

Gambar kitorang ramai2 ngan pengantin maybe ade dalam kamera photographer dorang. Tunggu je la nanti. Then kami tak melepaskan peluang amek gambar ngan pengantin baru sorang ni. Amek berkat~~ :p

---next, turn siapa???---
*sape nak tolong jawab?

Buat Puan Fahana dan suami, kami mendoakan semoga kebahagiaan berkekalan ke akhir hayat.
p/s: cepat2 dapat baby! (:


Balik dari wedding Ana, kami merayap plak g Ikea. Believe it or not, ini kali pertama aku g Ikea. Uhuks. Kesian gile kat aku -_-!

---geng merayap ke Ikea---

Pegi Ikea tak lengkaplah kalau tak makan meatballs die kan. Versi tamak, beli 10. Tapi tak mampu abeskan sume. Berjaya makan 9 je. Perut aku da kembung minum air banyak sangat.

---pasni bley melantak lagi^^---


*notakaki: aku kena wat label baru kat blog ni which is 'WEDDING'. Aku dengar2 tahun depan lagi ramai kawan2 nak kawen. Wee~~~

aku?? jangan tanya!

11 November 2011

Tentang sebelas November dan 30 cabaran

11.11.11

Urm, semua orang pon post tarikh ni kat fb. Termasuk aku jugak. Takde keje namanya tu. Ahaks! Cantik tu tarikh hari ni. Hari jumaat plak tu.

Well, soo????? What's the fuss?

Hahaha....aku rasa hari ni aku bakal menjalani kehidupan normal seperti hari2 sebelumnya. Nothing special.

~~~~~~~~~~~~

Disebabkan aku cam dah jarang gile update blog, mostly sebab tak taw nak membebel pasal ape (Hohoho....) so aku nak wat benda ni la.....

30 Things in 30 Days Challenge

(yess, i'm soooo last yeaarrr! -_-!!!!)

Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 – A song to match your mood.
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 – A picture of your favourite memory
Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 – 5 facts about you.
Day 12 – A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 – Something you don’t leave the house without.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Short term goals for this month and why
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

Ketinggalan zaman!!! Boooo~~~~
Nasibla!


p/s: aku sangat terliur dengan benda ni. Nak! Nak! Nak!

31 October 2011

Farewell party untuk Ecah

Actually this so-called party ni (partyy lahh sangatt kann~~~) berlaku minggu lepas. Masa malam raya deepavali. Sebab time tu je ramai yang free sebab esoknya cuti umum. Takdelah partayy sangat. Kitorang just gather ramai2 makan, lepak kat McD.

---pembuat riuh di McD---

Ecah pindah KK, Sabah. Maybe for good. Uhukk....Sedih plak. Pasni takde sape lagi la nak mengajak aku lepak malam2 buta di malam minggu. Hihihi...Jadi budak baik pasni :p

---kiri: ecah. kanan: k.ana---
muka dah macam serupa!

---the girlssss---

Sempat amek gambar2 candid lagi. Wee~~~

---*kecik la plakk...---

Lepas dah puas makan, perut kenyang hati pon senang, kami mencari port untuk melalak pulak. Muahahaha....Kitorang ber8 je, 35 lagu! Hamek kau. Melalak lah puas2. Keluar2 je, suara sume jadi lain. Hahaha....

---ce teka lagu ape tu. haha....---

Ape pon, untuk Ecah: we are soooooo gonna mish you!! Take care n best of luck! ^^