14 December 2011

Holiday @Bandung. Hooyeahhh!

*preparation aku nak g Bandung agak kelam kabut sebab aku baru balik dari camping IP. Lepas balik dari camping petang tu, rilex2 jap, terus drive malam tu, dengan hujan lebat g umah maksu kat Rawang. Siap salah jalan lagi. Kat highway pon boley sesat. Ape daaa...T_T

28 November 2011

Flight pukul 2....ehh tak. Pukul 2.30....ehh tak...2.45 kot. Ehh...ehh.....

Haaa....disebabkan tak aware pasl masa ni la, kitorang satu family sume nyaris2 tertinggal flight! Memasing cam rilex2 je. Skali amek kaw, siap final call die sebut nama kitorang sorang2. Berlari macam tak cukup tanah sume!

Namun, selamat jua kami sampai ke tanah Bandung......

---bandara= airport= lapangan terbang---

Sampai2 da lewat petang. So-called tourist guide kami, Pak Siroso jemput kitorang kat airport then straight bawak g tempat penginapan. Jalan macet (macam biasa), n hujan turun renyai2. So bile sampai "hotel" pon da nak malam. Lepas angkat2 barang sume masuk bilik, kitorang siap2 untuk g makan malam.

Tapi sebelum tu sempat lagi Pak Siroso bawak kitorang shopping. Kat Bali Heaven.

---Bali Heaven di Bandung----

Tapi memandangkan perut tengah kosong, memang takde mood nak shopping! Just tengok2 je dalam kedai tu, usha2 harga. Harga kat sini kira cam harga standard la untuk baju2 yang ade brand.

---shopping malas. makan nak---

Then lepas tu kami dibawa makan malam kat satu Restoran Padang. Makanan style Padang, yang banyak2 lauk tu.....

Ni "hotel' kitorang. Orange Homes. Kitorang dapat bilik yg macam apartment. Ade 2 bilik tidur n ade satu hall yang lengkap ngan keyboard n set karaoke.

---our family @Orange Homes---

Ni plak pemandangan biasa kat luar hotel. Akan ada 'penjaja2' yg akan jual macam2 barang. Tipsnya, kalau taknak beli, cakap taknak. Jangan cakap esok2 la, sebab die confirm ingat muka anda dan suruh anda beli keesokan harinya. Muahahaha....

---baju, keychain, gelang, beg, macam2---

Jalan nak masuk ke hotel ni, memang sangat amat sempit! Dengan berlubang2 lagi. Dari main road masuk simpang ni ade la dekat 10 minit gak kot.

---jalan masuk ke hotel---

Hari kedua, kami pergi mana? Tungguuuuuu~~~~~

No comments: