27 March 2011

Let pictures do the talking


[[click on picture to enlarge]]



---just emoticons---

MOTIF??????? ~~~teetttt~~~~~


ps: Please ignore the fact that I'm using yahoo massenger at the yahoo mail tab. Malas la nak bukak ym yang betol2. Rimas tengok banyak2 tab kat bawah ni nanti. Hihi....


23 March 2011

SPM ohh SPM.


Ape??? Result SPM nak kuar esok??? Aduhh....nervous nye. Memang tak bley nak tido malam ni. Huwaa....takutnya....mintak2 la dapat result ok. Tahun ni graf turun takk eh. Boley aku dapat A banyak2....T_T

Di sekolah.....
Beratur depan cikgu kelas nak amek slip exam. Dalam hati, macam nak pecah rasanya. Risau2... Dapat je slip......................

Alhamdulillah......
Alhamdulillah.............
Alhamdulillah.......................

Ini hasil usaha aku selama ni. Kena bersyukur dan redha je.
Tapi,
Air mata mengalir jugak...
Sebab Biologi dapat B3. Punah ranah harapan nak jadi doktor...
Telefon ayah, dapat ucapan tahniah.
Ayah cakap, "Takpe, alhamdulillah akak dapat result bagus. Jangan sedih2. Ayah, ibu bangga dengan akak..."
(':

Well, itu situasi 5 tahun dulu. Masa aku amek result SPM kat Jenan. Pastu peluk2 kawan2 sebab takut susah nak jumpa dah pasni. Yela, masing2 akan bawa haluan masing2 kan.

---rindu kamu semua....---

Tentang result SPM, kalau yang dapat straight A's tu haruslah gembira sakan kan. Yang kurang berjaya tu, memang kecewa sangat. Mesti dah fikir, ape nak jadi pasni, nak blaja kat mane plak pasni, layak ke tak. Macam aku jugak dulu....

Tapi walau apa pun Tuhan dah tentukan rezeki kita. Tak semestinya result SPM kita baik, kita akan terus berjaya. Ia bergantung pada usaha kita jugak. So maksudnya, pada siapa2 yang result kurang baik, boleh usaha lagi pasni. Masa depan masih panjang. Insya Allah, kita boleh ubah keadaan kita sekarang. Yang penting, jangan putus asa! ^^

Aku dulu, pernah rasa down gile sebab tak dapat apa yang aku harapkan. Pastu, tengok plak kawan2 sekelas aku mostly dapat study jauh2 kat oversea. Laaagi rasa down. Rasa menyesal sebab tak study betol2.

Tapi......

Bila melihatkan ape yang aku dah capai sekarang ni, keadaan aku, aku bersyukur sangat. God knows best. Dia dah tentukan rezeki aku disini, jalan hidup aku macam ni. Aku bersyukur dan bangga dengan apa yang aku miliki sekarang. Tak perlu lagi nak membandingkan dengan orang lain.

Ok, TERmembebel panjang. Actually nak wish TAHNIAHHH kat adik lelaki aku yang dapat straight A's dalam SPM!!! You did it! We are very proud of u!!^^

19 March 2011

Its about the F!


Rules: It's harder than it looks! Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : Farah
2. A four letter word : Fast
3. A boy's name : Farid
4. A girl's name : Faridah
5. An occupation : Film maker
6. A color : Fuschia
7. Something you'll wear: Fancy dress
8. A food : Friskies (food also what???)
9. Something found in the bathroom: Foam (??)
10. A place : Faculty (yes, i'm a nerd T_T)
11. A reason for being late : Facebook-ing
12. Something you'd shout : Freakk!!!!
13. A movie title : Fantastic four
14. Something you drink : Fruit juice
15. A musical group : Feminin
16. An animal : Frog
17. A street name : Felda Street (Jalan Felda. hihi...)
18. A type of car : Ferrari ^^
19. Title of a song : Fantasia bulan madu

Fuhh~~~(ehh, f jugak. :p) Ingat senang, rupanya jenuh jugak nak fikir (eh, f lagi! ngee~). Found it here. Nak tag sape ehh?? Urm, sape2 je la yg baca post ni. Peace! v(^_^)v

Author's note: Ini adalah keje ntah apape penulis di kala kebosanan seorang diri di hujung minggu...

Value and valuable.


Saya baca ni dari blog Cik Are-da, pasal harga2 blog ni. Haha...So saje je la try tengok berapalah agaknye harga blog picisan aku ni. Hihi...

So here's the result........
Wow, quite impressive. Of coz la takley lawan blogger otai cam Hanis Zalikha tu kan.

* * * * * * * *

Ya, this blog might not be so valuable to others, but this blog means a lot for me! This is where I wrote my thought, what's happening around me, I express my fear, my anger, almost everything! It's a so-called DIARY for me. Electronic diary. Haha! Well, I used to write diary before on books. In fact I still keep all my diaries and reminiscing back all that I wrote makes me wonder sometimes, "what the hell am i thinking at that time???" "did i really did what i did??" "how can i be so stupid??" T_T Memang kelakar kan bile terkenang zaman2 dulu. Macam2 benda yang kita lalui. What a memory~~~~


Hey, I just love my blog! ^^


17 March 2011

Kami Gadis Semasa Sunsilk?



---err, layakkah???---
T_T
jadi extra pon tak layak kot.
T_T nangis lagi

Ishk, time hari aku pakai selekeh2 (tudung pon malas nak selimpang2, lilit2 bagai...) ni la ade plak event camni kann. (macamla selama ni pakai lawa sangat ko tu. hampehs la!)

Takpe, yang penting I got all this stuff for FREE~~~~

---Makcik M, sila jangan jeles!---

Yang conditioner pink tu dapat masa game teka2 gambar. (ehh, sesuka hati je bagi nama kan. ciss!) Ok2, game die camni. Ade satu board tu, kite just flip any card yang kite suke. Kalau kite flip n dapat 2 gambar yang sama, means kita dapatla hadiahnya! Ade syampu, conditioner, leave-on-moisturizer n also Melda Ahmad new single!^^ It depends on our luck la. Kitorang bertiga mula2 da bajet takkan dapat pape (yela, before ni TAK PERNAH kot bertuah dalam benda2 teka2 camni...) tapi nampaknye dapat jugak something. Hihi....

Yang syampu+conditioner hijau tu plak bagi sape2 yang jawab soalan dari MC. Sangat kebetulan kot aku baru je start nak follow cerita GSS tu kat sini. So when he asked this question, I excitedly raised up my hand to answer (ohh, i've never been this hyper! malu plak bile fikir balik T_T). The question was who's the three personalities who involves in transforming/helping Melda Ahmad for the GSS program? I answered all correctly except for the hairstylist name. I didnt know his full name la. I just know his name is Bambang. But the MC kinda whispered to me- Bambang Soteto. I just followed what he said and I got the gift! *wink2*

Actually, kitorang sebenarnya saje nak g usha2 ape ade kat situ. Tak sangka pulak kami bertuah hari ni! v(^_^)

Location: Foyer Menara SAAS UiTM Shah Alam.

p/s: thanks azie sebab bagitau kitorang. hihi...


15 March 2011

I've watched HMM!

Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kaum berdua.
Bila dua jasad menjadi satu,
Hidup mati jadi bersama....

So yeah, we went for Hikayat Merong Mahawangsa last night @MBO Harbor Place Klang. Well, usually we went to TGV Bukit Raja for 'movie-ing' but since we didn't booked any ticket earlier, so we were afraid it'll sold out at TGV, jadi kami pon ke Klang. (kami ni pakai main redah jerr!). MBO Klang was not too bad. Orang tak ramai kat situ. Maybe sebab cam takde pape kot kat bangunan tu. Cam sunyi je. N I'm not sure what this building is actually...huu....

Nevertheless, we managed to get the ticket for 10:15pm showtime.

---the ticket!---

Honestly, aku tak pandai bagi movie review. So ni hanya sekadar pendapat peribadi aku terhadap movie ni....

--Best! Aku bagi 4 out of 5 (:
--Marcus sangat hensem okayy!

---kiut tak? kiut tak? haha...---

*Gambar curik dari sini.

--Badan Merong sangat berketul2. Malangnya, pengikut2 nya badan kurus2 keding =.=
--Scene cermin yang menyebabkan orang2 Garuda terbakar. Boleh ehh jadi camtu?? Btw, hebat jugak Merong guna konsep fizik tu :p
--Ching ching Ying Ying kelakar! Tak bley blah betol g letak anak panah celah ketiak. LOL
--Sedihnya time Marcus kena tikam jatuh dalam laut. rasa nak kuar panggung terus je sebab kecewa. Tapi nasib baik die hidup rupanya. Yess!
--Sedih jugak time Laksamana Liu mati. Sian die. Dahla die baik gile kot...
--Watak osman kabilah Dato' Rahim Razali as dukun kampung. Macam tak seswai je. Yela, die kan bese jadi orang2 koprat kann. Ni tibe2 berambut-misai-janggut putih. Nampak pelik~~~~
--Aju said, "Tak suka crita ni sebab Merong mati!". Urm....

Nak baca review yang lagi best, baca kat sini.

Ok, sampai sini saja. Sokonglah filem tempatan!^^


12 March 2011

Weekend getaways! -Port Dickson-


Bertolak kol ~7 pagi. Sampai lebih kurang kol 9.30am.

First and foremost of coz la makan!!!

---sangat banyak okayy!---

---KAMI---

Menu:
-Nasik lemak, telur rebus, telur goreng, timun
-Sandwich sardin
-Sosej
-Frenc fries
-Ayamas crispy

(fyi: nasik lemak itu homemade ok. *ehem~)

Pastu, ape tunggu lagi. Terjun laa!!! Kitorang dok kat Pantai Seri Purnama-dekat2 ngan Teluk Kemang. (port yang sama masa g ramai2 ngn klasmate dulu. Suka tmpt ni sebab bersih, tak ramai orang sangat. So boley conquer dgn membuat bising sesuka hati. Haha...)

---eksaited! eksaited!---

Yang bestnya, saya belajar berenang! Before ni hanya reti float badan atas air dgn terbaring (muka kat atas), tak reti yang cam meniarap tu sebab takut nak selam muka dalam air. Huu....So tadi dah boleh beranikan diri sikit2 berenang kuak kupu-kupu selam muka dalam air. Dan rasa sangat seronok sebab mampu buat jugak akhirnya!! (jeles tengok leh, amat ngan aju bley berenang camtu. so aku pon hentam je. n berjaya! ^^) Actually, the secret is- JANGAN TAKUT!!!

Kitorang mandi dari pagi tu, sampai dekat tengahari. Panas terik sangat, lepak kat atas dulu. Tido2 jap. Haha...(macam ikan masin kena jemur! :p) Tapi, time terik2 tu, tetap turun jugak laut. Tapi....tapi.......dengan lebih protection. Ohh yeahh~~~

---agak2 ade orang penah wat tak cam kitorg ni??---
*pkai hat ngan glasses turun laut. LOL

Dekat kol 4 baru reti nak balik. Tu pon sebab air dah surut. So dah tak best nak selam2....N hujan pon da turun rintik2....

---muka sunburn ohh...T_T---

ps: any tips untuk hadapi sunburn??? plizzz~~~~


10 March 2011

Song title: Timeless.


Mula2 dengar lagu ni kat sini. Suara dorang best. Boley tahan la. Pastu Yana suggest suruh tengok video klip die. Yang versi Korea punya. Ade Part1 & Part2. Owh, ade cerita rupanya di sebalik lagu tu. Pastu jumpa plak yang English version by Kelly Clarkson & Justin Guarini. So aku pon download la dua2 version lagu tu n dengar sampai muntah. Hahaha......

Versi korea: Klik sini!





Aku, once dengar lagu baru yang cambest, memang akan ulang2 sampai bosan, or sampai jumpa lagu lain yang lagi best. Hehe...Ohh satu lagi, skarang tengah suka lagu Bruno Mars-Grenade (:

Enjoy~


09 March 2011

Sharing is caring^^


Info: Tahukah anda?

--Menderma darah boleh membantu mengawal kandungan zat besi di dalam badan.

--Darah merah yang anda dermakan hanya boleh digunakan dalam tempoh 42 hari.

--Platelet diperlukan oleh pesakit demam denggi berdarah dan pesakit leukemia. Tetapi platelet hanya boleh digunakan dalam tempoh 5 hari sahaja selepas didermakan.

--Darah yang anda dermakan akan diproses kepada sel darah merah, platelet, dan plasma. Ini bermakna anda boleh membantu menyelamatkan 3 nyawa.

--Badan akan menghasilkan sel darah merah yang baru selepas anda menderma darah. Sel-sel yang baru ini mampu membawa lebih oksigen ke seluruh badan, sekaligus menjadikan anda berasa lebih segar selepas menderma.

Sumber: PDN (:

Jangan risau, tak gemuk lahh lepas derma darah~~


I am a REAL hero!


You don't have to be a Superrman or Spideyman or even KluangMann to be a hero. You just have to be yourself and have some guts upon seeing those needle. Yup, needle! Because what? You just have to be a donor. Donate your blood peeps!

---(^_^)---

No need to be scared. Well, maybe for the first time you might have all the butterfly in your stomach, your blood pressure sure gonna be high. (like i was before. soo nervous!) Haha...But believe me, cuba sekali pasti nak lagi! ^^

Today was my forth time donating blood (: Tak sakit laa.....Err, maybe time die bius tu je kot rasa sakit sikit. Ala, sakit cam kena gigit semut je. Hihi...

Ni gambar2 masa first time dulu. Tahun 2008.

---check kumpulan darah---
see, tak pandang langsung kat jari, ketap bibir, memang takot!

Saya darah A. Darah orang2 pandai. (teori saya) Haha...

---muke neves takbley bla--


---akhirnya mampu jua tersenyum---


---tak banyak pon. 450ml---

Lepas derma darah, dapat makan free. Air milo ngan biskut je laa...

*saya berazam untuk menderma darah at least setahun sekali^^ Actually, boleh derma darah selang 3 bulan.

Jadi, adakah anda memenuhi ciri-ciri di bawah???

1.Sihat tubuh badan
2.Berusia antara 18-60 tahun
3.Darah bebas daripada sebarang jenis penyakit berjangkit
4.Mempunyai berat 45 kg ke atas
5.Tidur melebihi 5 jam pada malam sebelumnya
6.Tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan seperti kencing manis, penyakit jantung dan sebagainya
7.Tidak mengambil sebarang ubat antibiotik seperti tetracyclin, clindamycin dan sebagainya
8.Mempunyai tekanan darah dan kandungan Hemoglobin yang normal
9.Telah mengambil sebarang makanan sebelum menderma darah
10.Tidak terlibat dalam kehidupan berisiko tinggi (high risk : homoseks, biseksual, seks rambang, IVDU (intravenous drug users – penagih dadah secara suntikan) ataupun menjadi pasangan kepada golongan-golongan tersebut)
11.Pendermaan darah terakhir adalah pada 3 bulan terdahulu

Jika ya, let's become a REAL HERO. Donate blood and save a life (:

(ade potensi jadi duta PDN ni. hee~~)


07 March 2011

So this is how my weekend went.


Saturday

-Get up late. Too lazy to open my eyes, cant get my hands off the comfy pillow. Ohh~~~ -_-
-Get the laundry done.
-Called Aju, asking her whether she wanted to join us (me & Tuyah) for some shopping.
-Went to PAS. Bringing my lappy to fix the problem regarding the Adobe software.
-Ecah called, ajak pegi Sunway Pyramid or OU. We all agreed.
-Went to Sunway Pyramid.
-Bought a pair of shoe. Urm, sandal maybe.
-Back to Shah Alam.
-After maghrib, went to Damansara with Leh (+ Tuyah, Aju) to pick Amat.
-Sesat sebab salah masuk simpang.
-Having dinner at Ghulam Mee at 9:30 pm!! We were soooooo hungry!!!
-12:30 am, home.

Sunday

-Aju was craving for Secret Recipe's cake.
-Went to SACC Mall. Did some shopping.
-Next, Giant Section 13. Shopping (again????) Actually, we were looking for wardrobe. Found one at Giant, but they didnt have delivery. We have to bring it on our own. Naah, taknak susahkan diri sendiri.
-Furniture store Section 7. The quality was not satisfactory.
-Furniture store Pusat Komersial. Quite expensive.
-Furniture store under Ole-ole Mall. They charged RM60 for delivery. *sigh
-Furniture store Section 18. FINALLY!!!!! Reasonable price plus FREE delivery!!!! (^_^)v
-Next, Shah Alam's mosque for Asar prayer.
-Planning to have dinner @Pusat Komesial (noted that we didnt had our lunch. Can you imagine how starving we were??). Unfortunately the restaurant was closed.
-So, we went to Restoran Wong Solo for Nasi Ayam Penyet. Yummylicious!!!!
-The delivery arrived around 8:30 pm.
-Tidy up my new wardrobe.
-Bathed at 12:00 am.
-Updating my blog. Checking email, facebook.
-Next, sleep.


Err, did you saw any words related to thesis or journal up there??
Can you find some????

.......................................................................................................


NOO!!!!

---->> Ohh I'm soooo dead! @_@


06 March 2011

We were talking BOATS!


See these two conversation first. *its not continuous. Both were at different updates.

---err, what's up??---

---hurmm~~~---


Hey! Hey! What are we talking about??! Hahahaha...

Boat?? Boat ape???

Ini satu kiasan tentang.......err, saya rasa anda semua mampu tafsirkannya sendiri. Tak perlu kot saya bercerita panjang lebar. Hihi....*abaikan ayat2 mengarut dua orang lelaki hensem mengarut tersebut.

Moral of the day: Don't wait until you miss the boat! If the time has come, just go for it. No regrets~ ^^


02 March 2011

Hello March~~~


Err...hari ni dah 2 haribulan Mac dua ribu sebelas.

What's gonna happen this month???

--> buat summary at least of 20 papers.
--> siapkan proposal. Mesti! Mesti!
--> birthday ayah on 13/3 (:
--> start punch card untuk claim duit fellow. Yeay!

Ape lagi ehh..........