03 January 2011

Back to school, yo!

First day of class for 2011.

Dalam takut2 tu, redah jugak g jumpa Dr Mahesh. Yela, sampai bile nak 'sorok2, lari2' dari die kan? "Melarikan diri takkan dapat menyelesaikan masalah" kann? So bile jumpa tu, die ok je. Haha..Kitorang yang cuak lebey. Cess...Die siap bagi tips lagi ape yang kitorang kena buat for the meantime (maksudnya, kitorang kan skang tengah agak 'blur' ngan topik kitorang) so die cakapla ape benda2 penting kitorang kena tau. Then die siap suggest lagi ape2 website yang kitorang boley usha. Pastu die suruh kitorang g jumpa Prof Kamal n mitak permission untuk masuk klas solid state prof. Huu...

On the way g bilik prof....singgah toilet sat. Kuar2 toilet je, nampak prof da siap bawak buku, maybe nak g klas kot. Ape lagi, kitorang 'kejar' la die. Tapi, bley plak die wat taktaw je kat kitorang. Huwaaa~~ Tapi pastu die pon toleh kat kitorang. Fuhh~ Bile kitorang cakap kitorang dak post-grad, under Dr Salleh-Dr Mahesh, bla..bla..bla.., baru die cam teringat kitorang. Sampai hati! Huu....Kitorang pon cakap la, nak masuk lecture die ape sume. Dan-dan time tu jugak die bagi 'syarat2' kalau nak masuk lecture die.
1. jangan skip kelas. die tak suka.
2. this is the only chance. pasni tak bley da join lecture die.
3. kena amek tau pasal attendance student klas tu.

Mak aii...time tu jugak die bagi syarat sume. Huu...pastu, die terus suruh kitorang follow die g klas. Whatt???? Kitorang sangat tak ready kott! Adehh...Kitorang nak je cakap, nak join group lain (so bukan klas hari ni la, maybe esok atau lusa) tapi tak terkeluar! Cuak wehh ngan die! Waaaa~~~~

Gile menggeletar nak masuk klas tu. Padahal bukan ape sangat pon. Before ni masa degree ok je masuk klas solid state die kan, tapi taktau la. Lain macam gile perasaan kali ni.

Group yang kitorang join klas tu group dak2 IP part 4. Junior kitorang rupanya~~ Adela 17 orang (ikut attendance), tapi yang datang tadi 7 orang je. Ishk3....



Ohh. By the way, nak cakap jugak. First day of class, kami telah pergi ke library dan meminjam buku. Sungguh amaaazing!

No comments: