28 October 2010

Jangan emo2 ye...


How do you deal with those 'emo' people out there???

Emo. Urm, I mean orang2 yang...selalu emotional laa, selalu beremosi...(direct translation sungguh!) Hihi....Maksudnya, cam mood die easily changed. Kira cam mula2 ok, pastu tiba2 cam tarik muka empat belas masam macam cuka. Out of a sudden! Takde hangin, takde ribut die nak hangen satu badan. Kalau kite taw pucuk pangkal problem die, ok jugak. Boleyla kite like say something to comfort them. Tapi bile kite tak taw pape, mesti kita akan terfikir- "die ni marah kat aku ke?" or "aku ade wat salah kat die ke?". So secara otomatiknya mood kite time tu pon akan jadi macam die jugak. Hemo! Haish~~

Aku ni plak bukan jenis yang pandai ucap kata2 manis gula melaka, nak pujuk2 orang ni. Tak reti den! Den memang lomah bab2 pujuk2 orang nih...

Mungkin orang2 macam ni suka pendam perasaan and let the emotion control em. C'mon la, kalau ade problem, let it out. Kawan2 kan ade, family ade. Janganla nak berlagak tabah simpan sorang2. Sakit nanti. Ok, maybe anda tak mahu susahkan orang kan? Maybe ia terlalu private untuk dishare. Fine. Kamu ada hak untuk berahsia. But please, jangan sebab emo tak-tentu-arah kamu tu, rosakkan mood orang lain jugak. Please!

(Oh no, I'm getting emo here....fuhh...fuhhh....)

2 comments:

LeH Nidduhellos said...

hihi.. setuju~~~~~~~
sgt... kalo xnk kongsi jgn la tunjuk sgt...pendam kan jela dlm ati.. xpon lafaskan dlm blog or apa2...kui3

...❀ fara ❀... said...

btol3.

sbb tu aku wt blog.utk luahkan perasaan. hikhik..