06 October 2010

5 hari di Shah Alam


(tajuk ni seolah-olah menggambarkan saya tidak pernah ke Shah Alam dan baru berkunjung ke sana dan sangat gembira menghabiskan masa selama 5 hari di sana. Haha...)

Sudah tentulahh sangat gembira!! Dapat jumpa kawan2 balik setelah hampir 5 bulan je xjumpa. Walaupun xdapat jumpa ramai, it was indeed very meaningful.

Fara's diary.......

Jumaat (01/10/2010)
Aku bertolak dari Johor petang tu n sampai Shah Alam dekat nak malam. Aju jemput aku kt PKNS n bawak g umah die kt Padang Jawa. Memang penatlaa....rest kejap kt umah Aju pastu Man ajak g makan. So kitorang pon kuar la g makan kat kedai jawa mane ntah. Kat sane jumpa Man, Shah ngn Zahir. Pastu Shah tlg kitorg order makan. Die order pecel lele ngn pecel ayam. Aku ngan Aju dah cam pelik gile. Ape tuu???? Rupanya pecel lele tu set nasik putih ngan ikan keli n sambal belacan. Plus, die bagi sup skali. Pecel ayam plak, same jugak. Cuma ganti ikan keli goreng dengan ayam goreng. Ni makanan orang jawa. Manela kitorang tau. Huhuhu......Aku dahla memang tengah lapar gile. Sedap ajela melantakk...Pastu kitorang g karok kat Bintang. Hehe :p

Sabtu (02/10/2010)
Hari ni aku kena pegi FSKM utk majlis ACM. So pepagi buta da kejut Aju mintak tolong die. Sorry Aju!!! Abes majlis dalam kol 1 tu Aju amek n bawak g lab die jap. Pastu teman Aju lunch kat Ani Sup Utara seksyen 7. Then plan nak g jenjalan. Tapi xtaw nak g mane. So kitorg decide g Jusco Bukit Raja je. Otw tu aku kol Ana, ajak die skali. Ana plak ajak g Sunway Pyramid. So kitorang pon patah balik, amek Ana kat umah die n gerak g Sunway.

Dah memang niat nak g jenjalan, so jalaaan je laa... Pusing satu Sunway Pyramid tu (macam tipu je statement ni. larat ke nak pusing satu bangunan tu? haha..). Lepas da penat jalan2, kitorg decide nak makan McD before balik. Maka terjadilah satu tragedi di McD...Nak dijadikan cerita, Ana tak join kitorang makan sebab die ade date dengan boifren kawan die. Ana sempat duduk jap ngan kitorang kat McD tu, lepas kawan die datang die pon blah. Beberapa saat lepas Ana blah tu, tiba-tiba datang seorang lelaki handsome sangat2 tegur kitorang. Sampai tersedak si Aju. Hahaha…(aku dalam hati dah fikir- ni kawan Ana ke? Maybe tadi die nampak Ana duduk ngan kitorang so die cari Ana kat sini kot).

So brader tu pon bagitau la motif serta tujuan die menegur kitorang. Die nak jual perfume rupanya…..ingat nak ngorat kitorang tadi. Hahaha….Die bagi la mukadimah ape sume pasal kedai perfume ni, kt KLIA. Wat promotion bla…bla…bla….Die kate normal price RM250++ tapi die nak jual RM100 je. (bley caye ke?? Of coz la tipu kann. Mane ade perfume ori murah macam tu). Last2, die offer 2 for RM100. Surprisingly, aku n Aju setuju nak beli! Hahahahahaha….Rasa sangat sengal! Reason aku beli? Sebab brader tu hensem kot. Haha…but seriously, die sangat2 sweet! :p
[[Timing membeli perfume yang sangat sesuai sebab perfume aku yang ade tiga suku botol lagi baru pecah. Tapi akak rumate Aju cakap agak rugila coz beli perfume tak ori dengan harga 50 hengget!]] ohh malu…malu…-_-!


Ahad (03/10/2010)
Pagi ni aku g Dewan Cattleya, Wisma PKPS untuk majlis ASM. Lepas abes majlis, Aju amek aku n kitorang g SACC mall. G jugak PAS sebab aku nak beli charger enset. Sebab aku just bawak cable je, tapi enset aku meragam taknak kena charge. Huhu…lepas beli pape yang patut, jalan2 sket, kitorang pon balik umah.

Malamnye, dorang ajak lepak. So kitorang pon g hakim seksyen 7. (aku, aju, tuyah, mira, ana, amat, leh, fidi, kaber).
---kami---

Lama tak jumpa kan, macam2la yang dihebohkan. Hahahaa..Makin malam, makin ramaila jejaka jejaki datang melepak sambil tengok bola. Kitorang start tak selesa sebab makin ramai jadi jin. Makan asap! Tak tahan ohh…so kitorang pon segera angkat kaki dan blaahh…thanks to Leh sebab belanje kitorg. Weeee~~~ pasni blanje lagi taw! ((:

Aku, aju, tuyah, amat, leh ngan kaber sambung lepak kat tasik seksyen 7 plak. Hehe…

Isnin (04/10/2010)
Arini plan nak g fac. Nak jumpa lecturers. First stop of coz la bilik Dr Salleh. Hehe… Dr Salleh sangat2 la suruh aku sambung. Siap bagi macam2 option kat aku. Suruh wat master/PhD under Dr Kamal plus die jadi co-sv. Dr Kamal??? Alahai…scary kot….tak pun die cakap wat under die n collaborate ngan TM R&D. Tak pun collaborate ngan UPM atau UniMAP. Hambekk ko. Sume ade depan mata. Tinggal nak pilih je…(tu la part yang paling susah!). Tapi aku agak interested ngan master kat industri. Kira macam kita sambung blaja kat satu2 company tu, sambil keje kot. Untuk yang ni kena tunggu sket la sebab banyak proses2 nye. But still, I haven’t decide on anything. Huhuhu…

Petangnye….merewang time! Hahaha….went to Times Square with Tuyah n Mira. Ape laagi, memborong cd la cik Tuyah kite tu. Ishk3…tiga sekali die sapu! Japanese movie; sooo Tuyah~~~
---geng Times Square---

---mira, tuyah n ME!---

Sampai maghrib jugak kitorang kt TS tu. Naik turun eskelator, merata2 kami g. Yang malangnya, masa tghari before pegi tu taknak makan siap2. So kena la makan kat food court atas tu. Of coz laa cekik darah wehh…adoiyaii....

Selasa (05/10/2010)
Pegi fac lagi. Bincang2 ngan Dr Saleh lagi pasal nak sambung blaja tu balik. Still tak decide lagi~~~ Then, jumpa plak Sir Azlan. Die pon encourage aku sambung wat PhD. Huhuhu…Pastu aku ingat nak jumpa Hj Isa plak. Tapi dua-tiga kali g bilik die, die takde pon. So, pulang dengan hampa…
Next, going home (:

Took the bus at Bukit Jalil straight to Kluang. Sampai bustand Kluang, ayah cakap diorang g JB lawat nenek kat sane. So aku kena balik umah sendiri. Either to take a cab or the bus. Last2, aku naik bas je. Jimat sket! Hehe…tapi kena jalan sket la. Sebab bas xdela berenti btol2 depan umah. Sampai dekat2 ngan umah, nampak banyak gile kereta n moto depan umah. Rupa2nya jiran seblah umah wat open house! Ramai gile kot mat2 motor lepak depan umah aku. Huhu…amek kunci umah, bukak pintu, kunci balik, dok dalam umah diam2! -_-


***penat tapi still HAPPY!***

THANK YOU sooo much kat Aju sebab sudi tumpangkan aku kat umah die, n bawak aku g jenjalan merata2 ((:

2 comments:

LeH Nidduhellos said...

byknya post utk bulan ni..br aku tau..ehehehe

...❀ fara ❀... said...

itu la keje sampingan orang2 yg jual anggur~ ngeh3...