20 November 2010

Kerenah budak-budak....


Budak-budak ni kan memang macam2 kerenah, macam2 perangai. Tak bley dok diam. Ishk~
Yang aku maksudkan, ni haa bebudak ni...

---Posing masing-masing kemain....---
Ni gambar lama. Tahun 2008. Sume comel2 lagi time ni.
Skarang sume2 dah besar2 dah. (Maksud aku, saiz badan. Hihi...)

Yang belakang kiri tu Asyraf. Sekarang dah Form 2. Belah kanannya tu Aiman. Skarang Form 1. Yang depan kanan baju pink tu Hani. Dah darjah 4. Dorang bertiga ni kazen2 aku. (Anak2 adik mak aku yang bongsu). Err...lupa lak. Yang baju merah kat depan tu sape lagi kalau bukan adik kesayangan aku, si Bella.

Kazen2 aku ni sume skang kat umah aku. Sebab parents dorang (Maksu ngan Paksu aku) g haji. So dorang stay ngan kitorang sampai awal bulan 12. Memang meriah laa umah aku....

Nasib baik yang lelaki 2 orang tu masing2 da besar, so memang pandai bawak diri la. Pandai wat hal masing2. Dorang bawak laptop ayah dorang, so memasing layan la main game sume..Yang dok kecoh si Bella ngan Hani ni la. Kebetulan plak dorang 2 ni sebaya. Ape laagii...memang satu kepala laa.....

Skarang ni dok gila main batu seremban. Aku jugak la yang jahit kain, isi kacang hijau sume bagi kat Bella. (selepas die merayu, nak upah aku macam2. haha!) Hari2 dok keje baling batu je... Aku yang tengok ni plak yang rasa rimas. Pastu bile main ngan Hani asyik nak gaduh je.... Itu tak boleh la, macam ni tak aci la...Everyday tukar 'rules'. Ishk...Pening2....

Next, of course la lappy aku jadi mangsa. Yela, budak2 zaman sekarang. Sape je yang takde facebook?? Aku ni memang murah hati bagi dorang lenjan guna lappy aku. Laptop yg dorang bawak xde internet, so memang takde pilihan lain la. Iqah awal2 da bawak lari lappy die gune dalam bilik. Cess!!! Nasib baik yang Asyraf ngan Aiman tak berapa kisah sangat, sebab dorang 2 syiokk main game bola segala macam. Hani ngan Bella ni laa... Pagi petang siang malam dok fb, main game. Bengang gak aku. Bile masa aku nak main?? Aku pon ade fb gak!! (Hahahaha....dengan dak kecik pon taknak kalah!) Sampaikan, aku letak password kat lappy aku. Hakhakhak...(gelak jahat). Pastu, merayu laa kat aku. "Kak Farah...bagila password...nak guna kejap je...." Kejap lahh sangat kan.... Yelaa, aku mengalah je laa......aku kan super duper murah hati....

Tapi tadi aku dah cakap, "korang dah main lama kan hari ni...so esok tak bley main dah." Ape lagi, muka Hani dah monyok. "Alaaa.....". Hihihihihi.....Ala, sok kang dorang mintak aku bukak lappy ni confirm aku bukak nye la. Tak sampai hati wehh tengok muka seposen masing2... Hikhikhik....


ishk, aku dok membebel pasal bebudak ni, ntah2 aku masa kecik2 pon camtu jugak...hee~ :p

2 comments:

~GaDis KaNcIL mErAH~ said...

haha~ standard ar budak2.. kang ur future kids pun mcm tu gak.. :P

...❀ farah ❀... said...

err...future kids???? lambat lagi kot...hehe...