14 June 2011

Rasa gempa bumi!!!!

Pagi tadi, ade seminar ngan visiting lecturer. Tengah dok fokus tu, (ehem) tibe2 rasa cam tempat duduk terasa shaking. Mula2 ingat cam takde pape la. Mane la tau kot2 kawan2 yang dok sebelah yang dok gerak2 meja. Tiba-tiba, ade sorang lecturer ni cakap, "ehh, ade gempa bumi....."

Then bila tanya2 orang lain, ade yang rasa, ade yang ingat hanya perasaan sendiri je (almaklumla, mane penah rasa gempa bumi), ade yang tak perasan langsung. Adik aku yang kat Bangi pon die kate die rasa. 2 kali siap.

Dari berita yang aku tengok semalam (or semalam semalam), ade kejadian gempa bumi berlaku kat Christchurch, New Zealand. Urm, takkan la jauh sangat boleh sampai kat Malaysia kan?

Rupa-rupanya, pusat gempa bumi tu dekat je ngan Malaysia. Kat Sumatera Utara.

-Sayangi bumi kita-

No comments: