28 May 2011

Permainan tradisional: Lompat getah

Permainan tradisional ehh? Ye kot. Sebab dulu2 je orang main lompat getah ni. Budak2 zaman sekarang mane main getah. Dorang main permainan alam maya je. Tak thrill~


Nama lain permainan ni, Zero point. Pastu naik la One point, two point. Sampaila sejuta point pon. Haha...Pendek kate, main jela sampai lunyai!
Nak main senang je. Lompat je tali tu. (Dari ketinggian lutut, peha, pinggang, ketiak, telinga n kepala) Hihi...I bet those yang lahir 80-an ke bawah tu mesti penah main kan? Kan?

*angguk2*

Aku dulu2 siap main kat sekolah lagi. Time rehat. Dahla masa darjah 1 sampai 3 tu pakai skirt, memang aktif la melompat-lompat. Ngeh3.

Pastu kat umah, main ngan anak2 jiran plak. Sampaikan, dah gian sangat nak main tapi takde kawan, sanggup ikat tali getah tu kat tiang umah pastu lompat. Pastu naikkan la sikit2 ikut ketinggian yang kite nak. Hihi...

.....................................................***.........................................................

Setelah hampir 10 tahun tak main (yela, last main lompat getah ni masa sekolah rendah kot. masuk sekolah menengah da masuk lompat tinggi plak), akhirnyaaaaa malam tadi kitorang melompat dengan jayanya di padang!

Yeay!

Sangat eksaitedd okayy! Masing2 lepas gian. Main ngan sape? Sape lagi kalau bukan dengan geng Viva oren! ^^ Bile lagi nak main???


p/s: korang....aku sakit pinggang~~~~ huu....

3 comments:

LeH Nidduhellos said...

Kalo brani jom la men lg...aku dh prraktis dh kat rumah..;p

InaNina said...

hee. teringat main lompat2 getah time skolah rendah dulu... btw, blog awak ni cute lah ;)

...❀ farah ❀... said...

leh: haha...ko praktis ikat tali kat tiang umah ehh?hee...

ina: kann? best gile dulu2.
hihi thankss,. blog biase2 je, xpndai pon..