28 July 2011

Harimau Malaya tetap di hati...

Malaysia vs Singapura, pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014. Rasanya sume dah tau keputusan kan? Aku yang tak tengok ni pon boley agak camne result die berdasarkan suara2 jeritan penduduk sekeliling.. Hihihi...Actually sempat la tengok gol yang pertama tu kat kedai makan. Tu pon puas cari kedai makan yang tak berapa sesak. Area Hakim baru seksyen 7 tu toksah kate arr, memang PENUH gila2! Tak pernah2 aku tengok kereta BANYAK gile parking area2 situ. (kat situ kan banyak kedai yang pasang skrin besar untuk tengok bola).

Aku balik rumah 10 minit lepas second half start. Da cam bley agak takde gol lagi sebab langsung tak dengar ape2 jeritan dari sekeliling. (Sebab even dari rumah aku pon boley dengar kalau orang bersorak dari Restoran Hakim tu...) Cuma last2 tu je la dengar orang jerit. *jeritan yang tak berapa nak excited. Rupa2nya sebab Singapore yang gol. Cisss.....

Yang rumah takde astro cam aku ni, bukak fb pon jadilaa....ramai kawan2 aku berbakat besar menjadi pengulas sukan. Hihihi....

Meh kite tengok sket apa kata mereka....^^


mr. afiq: harimau belang sudah jd kucing belang.adeh.nebermain.russia 2018 cuba lg.rsnye line defend tu,xyh ad pn xpe kot.psni pkai formation 0-5-5.ad mcm xde je.tbaik!

mr rudy: pulang hampa sebab defend macam hampeh!!

ms mary: Congratz singapore! Tapi..Malaysia tetap dihatiku♥
*sambil nyanyi lagu hitam kuning versi hitz.fm*
P/S: malam ni mlm Jumaat, semangatla bejaga mlm ni beribadat macam mane semangat bersorak2 n jd pengulas sukan mlm ni:)

mr faris: harimau akaq mmg men terok pon td..xyh nk salah singapura dok blakon,lengah2 masa,.kalo kta leading pon,kompom kta wt cm 2 gk..wtpa nk pulun2 lg klo dh leading..ok,esok suqatkabaq kompom xlaku..haha.

mr ali zaini: jangan kutuk pasukan Malaysia, buat masa ni merekalah yg terbaik satu malaysia, kalau mereka main teruk, yg dok ulas luar padang lagi teruk


ms syu: kalah bermaruah.its okay guys.our support and love still with u guys.biarkan singa mengaum yg camg*****g tu.malaysians rawk!!

mr faiz: Make sure we'll be a better team next time..anyway..congrates to Harimau Malaya..proud to be Malaysian!

ms aiman: Ala,terima aje la hakikat defender msia (kecuali keeper) blm ready nk msk piala dunia.terima la hakikat singapore mng wpon sorang warganegara dia pun x jaringkan gol yg 6 bijik tuh & lbh berbakat jd pelakon sinetron...

ms tanty: Defeated with pride . Victory with dignity . I'll be AUMMMMM forever .

ms rasya: ngntok mate aku tngok bola....bnyk tol drama kt ats pdang tu..last skali...ayah ku tu ka chanel tv..xkuase nk tengok dah....heehehhehe

ms nabilah: Tahniah singapore atas permainan bergolek-golek. Main seminit, golek2 2 minit.

mr fadhli: sudah kalah malaysia.. 6-4.. berbaju putih la esk untuk berkabung :P

ms aleen: Lepas ni nak suggest company tilam hire singapore players blakon ad. Bergolek-golek kan pandai :)



...ramai yang kecewa, of course. N ramai jugak yang bengang ngan player Singapore. "SingaPURA-PURA"???? Hurmmm~~~

Ape pon rasanya semua dah wat yang terbaik. Maybe belom ade rezeki lagi Malaysia nak main kat World Cup. Mungkin kita masih belum bersedia. Kann?

Lastly,
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA. AUUUMMMM~~~

---^^---

No comments: