10 July 2011

Apabila pemandu BEGINNER membawa kereta...

Today, was my first time driving all the way from Kluang to Shah Alam. I was excited, of course. Being able to drive this far is such an experience for me.
Yela, aku ni harap je ade lesen full. Nak drive? Memang jarang la. Ikut hati nak frame, gantung kat umah je lesen tu. Hahahaha.....

On the way tu, singgah GMI Kajang, nak lunch same2 ngan adik aku. Masuk kawasan hostel diorang, nak parking depan masjid tu. Maka terjadilah suatu tragedi tragis ini. Wuwuwuwu.......

Aku dah belok, parking kereta. Tapi, cam agak senget. So aku cam nak betolkan la. Aku reverse, then ke depan balik. Masa nak kedepan balik tu la aku tak tau camne aku leh jadi cam panik or kalut or confuse or apentah, aku pegi press minyak! Maka lajula kereta aku meluncur melanggar tembok pejalan kaki itu (bukanla tembok tinggi. Kan tempat pejalan kaki kat tepi2 jalan kan cam tinggi sket kan? Tembok tula....)

Ayah dah marah. Mane taknye, kereta baru kot. Baru dua hari dapat. Memang kaw2 la aku kena marah. Huhuhu..... Aku cuak gile nak kuar kereta nak tengok ape jadi. Rasa nak nangis gile! Tapi dah memang salah sendiri kan, tabah je la.....

Oh mak aiiii......tercabut woo foglamp belah kiri. Bumper depan tu cam ade pecah sket. Huwaaa~~ Ayah kate kalau nak ganti bumper tu mau dekat 400-500. Kopak den T_T. Ayah cakap nasib baik jugak aku langgar tembok tu je, tak babitkan kereta lain. Kalau tak naya je nak bayar kereta orang jugak. Huu....

Still, sampai sekarang aku rasa 'lain'. Takla sampai trauma, tapi cam takut+nyesal+rasa teruk sangat. Ntahla, tak tau camne nak explain. If only I could turn back time, aku bior je parking senget2 pon. Tak payah susah2 nak betulkan segala bagai kann....T_T

Reminder to self: Be EXTRA careful next time. Jangan gopoh.

p/s: i'm sorry my Jimmy....T__T

1 comment:

Cik Nursya said...

takpe.. duit boleh dicari.. asalkan kita slamat xde pe2 kn.. kselamatan diri kita lg penting..