27 February 2011

Berhujung minggu di Zoo Negara!


Ahad pagi. Aju ajak jalan2 KL. *aju ni memang. suke plan mengejut. haha.... Masa msj tu die cakap nak g zoo. Biar betol??? *aju, biase la die. ngidam macam2. haha.... So pagi tu siap2 la naik kete Leh ngan Amat pick Aju kat umah die n terus masuk federal highway utk ke KL. (Tuyah tak ikut sebab die nak siapkan proposal...)

Masa otw tu baru memasing cam wonder, "Ehh, kite nak pegi mane ni sebenarnya? Betol ke nak g zoo?" *kawan2 aku ni memang camtu. tak penah nak plan betol2. pakai redah je. adventurous beb! kihkih...

So Leh pon try call member die tanya direction camne nak g zoo tu (Aju tak pandai gune GPS di henfon canggihnya. Maka kena guna cara manual- tanya orang) . But still at that time I can't believe we REALLY are going to the zoo. Like, seriously guys???? Hahahaha....

Disebabkan memang xtau jalan, follow je cakap kawan Leh. Ikut Gombak. Sentiasa alert ngan signboard! Sampaila satu masa tu, rasa cam dah jauh je jalan, tapi tak nampak2 langsung signboard zoo. Last2 sume cam dah give up, nak patah balik. Time tu la pulak kat susur keluar tu aku nampak signboard zoo. Ape lagi, dengan penuh excited nye suruh belok situ. Yess!!! At last jumpa gak signboard zoo! *excited! excited!

Tiba-tiba, sampai kat satu simpang tiga. Alamakk, nak belok kanan ke kiri ni??? Signboard da takde. Redah je g belok kiri. Huu....Then still tak nampak signboard zoo. Give up lagi~~~~ Patah balik......Ade terniat nak tanya orang, tapi xtau nak berenti tanya katne. Tiba-tiba, Amat jerit "ehh, tu signboard zoo. Cepat2 belaok kanan!" Yess!!! Jumpa balik....Setelah hampir berputus asa buat kali kedua. Huu....

At last............sampai jugak kitorang kat ZOO NEGARA!!!!!

Enjoy the pics! (^_~)v


---Before masuk zoo, kite isi perut dulu!!!---
*muke2 excited nak masuk zoo. ngee~

---WELCOME!!!---

---yang pakai baju kotak2 tu first time masuk zoo---

---macam2 ragam---

---geng Zoo Negara---

Lepas g zoo tu, singgah BB Plaza plak. Jalan2....sampai melecet ohh kaki. Huu~~~


---nampak takk ade orang tengah usha baju tu...---

---dinner @Subway---

---lahap sungguh masing2. terutamanya saya T_T---

Pastu, pulanglah kami semua ke Shah Alam. Maka terjadi pula satu insiden di mana kami sesat lagi! Huu...Macam2 hal betol~~Dengan hujan renyai2, lagu Paramore- No exception plak kuar kat radio. Cam 'sayu' je nasib kitorang. Haha...

Before balik umah, sempat singgah Uptown Shah Alam plak. Haishh...memang berjalan sungguh hari ni.

Pasni nak plan g Muzium Negara, Pusat Sains Negara, KL Tower, Aquaria, Planetarium...hee~


^^^ohh sungguh panjang rupanya entry ini. Tahniah kepada diri sendiri kerana gigih menaip. (kalau kau taip proposal lagi bagus laa wehh!!!!) *tampar diri sendiri*

No comments: