16 September 2010

Pekerja beruniform putih


Berbaju putih bersih.
Berkasut.
Sibuk kesana kemari.
Menolong orang di dalam kesusahan.
Skema. :p

= DOKTOR


Ya. Seorang doktor. Dulu aku pernah bercita-cita nak jadi doktor. Lebih spesifik lagi, doktor gigi :D. Masa form 5 dulu la. Naaak sangat. Tapi mungkin takdir sudah tertulis sejak azali lagi bahawa pekerjaan itu bukan untukku. Huhu....

[[ Tetibe terkenang balik sebab baru balik dari hospital siang tadi. Dan kemudian rasa kerja jadi doktor ni sangat cool. Ohh......]]


Tapi, mana ade benda yang senang dalam dunia ni kan? Semua ada cabarannya. Macam nak jadi doktor ni, kena belajar sampai 5-6 tahun (kot). Lama tuu......then kena ingat macam2 jenis disease, kuman, bakteria, sel, virus, ...every inch of human body ni kena tau. Internally & externally. Sungguh mencabar! (w'pun tak pernah alami, tapi dapat agak kepayahannya pabila mengenangkan zaman sekolah dulu; kena blaja bio. huhu...)


Terkenang kembali..........

Form 5. Bercita-cita menjadi doktor. Doktor gigi. Nak study kat Russia. Sungguh menggunung tinggi impian di kala itu. Namun.....bila result SPM kuar, realiti yang tak seindah apa yang diangankan. Biology dapat B3! Sangat2 sedih. Nak nangis time tu. T_T

"Every cloud has a silver lining"

Tapi saya tetap bersyukur dengan apa yang saya miliki sekarang. Ijazah Sarjana Muda Sains dengan Kepujian Fizik Industri. Alhamdulilah..........

----> Kepada semua golongan doktor, terima kasih atas jasa anda membantu masyarakat.
----> Kepada semua pelajar medic, belajar rajin-rajin! Anda harapan bangsa. (:

--jika doktor se'cool' ini, pegi hospital hari2 pon takpe!--

urmmm....tak dapat jadi doktor, nak cari bf doktor lah. hahahahaha...---sila tampar saya kuat2. panggg!!!!!--- adehh....awat gatai sangat nih tak taw.......ade calon?

1 comment:

ryume said...

cuba tgk cter jpon code blue..
u'll be dead bile tgk btape coolnye seorg doc...hahah