14 September 2010

Jom beraya!


Hai..hai...hai........
Ini hari kelima hari raya. Seronok....seronok...seronok.....
Kenapa? Boleh makan....makan....makan......hihihi...
Makanan kegemaran saya time raya ni of coz la ketupat, kuah kacang ngn rendang! Yummy!! N kuih pulak saya suka biskut suji. (so far xjumpa lagi kuih ni....nak buat, tak reti. padahal malas! :p)

--juadah di pagi raya--

Setakat hari ni, belum beraya ke mana-mana sangat lagi. Just masa first raya haritu, pegi Batu Pahat umah nenek sedara. Pastu malamnye pulak pegi airport, jemput abang yang pulang dari perantauan. Hehe...

Hari kedua beraya di jalan raya. Yela, jalan jem bagai nak gila...saboo je la...kami mahu beraya di Rembau, Negeri 9! Lewat petang baru sampai umah mak uda n jumpa ngan wan (nenek). Next day nye berjalan lah beraya ke umah mak cik, mak teh, pak ngah. Sume tu sedara belah ayah (adik-beradik ayah). Then terus balik umah. Jem laaagi....haish. Dekat nak malam baru sampai.

So semalam ngan arini dok umah je. Tunggu orang datang umah. Takde plan lagi nak beraya ke mana-mana.......

p/s: kepada yang mengenali diri ini, jemputlah beraya di rumah (:

1 comment:

fatin ツ said...

hi dear.
thanks for link us.
SELAMAT HARI RAYA! :)
http://batikvalley.blogspot.com/