31 August 2010

Break fast meal -Part 3-

Diam-tak-diam, pejam-celik-pejam-celik, dahh nak masuk minggu2 terakhir Ramadhan. Maksudnya, tinggal seminggu lebih saja lagi untuk kita semua berpuasa. Rasa-rasanya time ni mesti semua orang dah sibuk2 buat persiapan menyambut lebaran kan?
Mak2 sibuk buat kuih raya, jahit langsir baru, beli perabot baru. Anak2 pulak sibuk mintak baju raya baru, main bunga api, mercun (urmm, yang ni sejak mula puasa dah start kot...)

Saya?? Baju raya belum beli lagi...kuih raya pon belum buat lagi. hihihi...
Ok2, berbalik kepada tajuk asal post ini adalah tentang makanan berbuka. Bukan pasal hari raya. hehe...

Day 15
-Char kue teow
-Cempedak goreng
-Soya bean

Day 16 (makan kat kedai sebab ayah demam, xde mood nak masak)
-Mee hongkong
-Sate, kek oren
-Carrot susu

Day 17
-Bihun Singapore, ayam golek
-Kuih cara
-Carrot susu

Day 18 (kat kedai selepas shopping di Batu Pahat)
-Nasi lemak ayam goreng
-Sate
-Apple juice

Day 19
-Roti pita, baked beans
-Cempedak goreng
-Soya bean

Day 20
-Spaghetti bolognese
-Kek kiwi
-Longan

Day 21
-Mee kungfu, cream of mushroom
-Kuih lompang, kole kacang
-Ribena

Day 22 (makan kat kedai sebab sume blur xtaw nak makan ape :p)
-Nasi ayam Haji Ali
-Bubur lambuk
-Teh ais

p/s: warna rasmi baju raya tahun ini ialah BIRU (:


anonymouS:: rebut juga peluang di malam Lailatul Qadar.....

No comments: