25 January 2012

Mari ber'chilling' di Sg Chiling

Cuti sempena Chinese New Year, aku balik Bukir Beruntung je, umah maksu. Sebab family aku plan nak g jalan2 ngan family maksu aku. Family kitorang ni memang kaki jalan! Hehehe....

22/01/2012 Ahad

Maksu cakap arini kite pegi air terjun. Then die cakap lagi, before ke tempat air terjun tu kena ala2 jungle trekking, lalu kat sungai, redah jeram sume. Wow, sounds adventurous! Hihi...

Ok, ni lintasan pertama. Tak dalam sangat. Air setakat paras peha je...

---neves abes!---

Total sume ade 6 lintasan tak silap. Yang mencabar nya sebab air deras, n air agak keruh. Maybe sebab baru lepas hujan malam tadi. So agak susah la nak seberang tu, tak nampak batu2 kat bawah tu. Main pakai redah je. Hahaha....

---yang ni agak dalam, dekat paras dada jugak, n arus agak deras---

Nasib baik la masa nak seberang tu, ade satu group ni tengah melintas jugak. So kitorang 'menumpang' dorang skali la. Hihihi...

---muka bahagia berjaya melintas sungai dengan jayanya---

---wahh, ade badang angkat balak!---
^^

Perjalanan nak sampai ke air terjun tu dekat sejam setengah jugak. Penat tu memang penat. Tapi sebab excited, tak terasa kepenatan tu.

Akhirnyaaaa, tiba di air terjun!

---tinggi nye air terjun ni.....---

Waaahhh...memang kagum abes tengok air terjun ni. Memang berbaloi la berjalan lama2 untuk sampai air terjun ni. Cantikk!
Disebabkan penat, before mandi sume makan sandwich dulu, baru terjunn!!

---yiiihaaaa....---

Da puas berendam sume, tiba masa nak balik. Baru terfikir, alamak....takde jalan lain ke untuk balik?? Kena redah sungai cam tadi gak ke? Huwaaaa.....penat ni....T_T

---penatt tapi hepii...---

So far, memang best!!!! Tapi sampai2 umah petang tu memang semua pon terdampar kepenatan. Hahahaha.....

Nk tau lebih lanjut pasal Sg Chiling ni? Klik sini. (:

No comments: