26 January 2012

Berendam pula di Hot Springs Sg Klah

Lagi aktiviti sempena cuti tahun baru cina. Hari sebelumnya dah pegi Sg Chiling. This time pegi mandi manda lagi kat Sg Klah, Sungkai.

23/01/2012 Isnin

Memandangkan time tu public holiday, orang ramai gileee kot! Nak beli tiket masuk pon da beratur panjang camni...

---panas terik plak tu...---

Masuk2 dalam je, tengok memang penuh dalam kolam tu ngan manusia. Adehh...agak spoil jugak la mood seketika tengok orang ramai sangat.

---see!!!---

Nasib baik gak kat tempat yang air dalam sket (4 ft.) tak ramai orang sangat. So okayla. Boleh terjun kat kolam yang dalam.

---air agak keruh...erkk!---

---terjunnn!!!!!---

Yang ni kolam air terjun biasa (sejuk), kat satu side lagi ade kolam hot springs nye. Lepas da berendam air sejuk ni kitorang p kolam air panas plak. Kolam air panas ni ade banyak. Yang kolam air panas yang besar tu temperature die panas yang so-so je la. Kira boleh la nak rendam badan slow-slow.

Die ade gak kolam2 lain yang kecik2, temperature agak tinggi la. Ade satu kolam tu die tulis 42-50 degree celcius. Memang panas hoii! Nak celup kaki 5 saat pon aku tak tahan! Hahaha....

Siap ade kolam tu memang khas untuk rebus telur! And ade gerai jual telur, siap pack ngan kicap untuk wat telur separuh masak. Hihihi....Memang ramai la bawak telur berpapan-papan p rebus kat situ.

*takde langsung gambar kat area kolam air panas. Haha...

---tangan2 sunburn---

Seperti biasa, for more info, boley klik sini. (:

No comments: